Klijenti imaju do kraja godine da povuku tužbe protiv banaka

Banke uslovile oproštaj sudskih troškova brzim odustankom od tužbe

Ostavite komentar


  1. Ne znam šta me više nervira , ovaj naručeni tekst ili što je objavljen u mojim novinama. Kako je predstavnik Udruženja banaka Srbije Vasic, nekidan, protivno svojoj savesti a svakako na neki način stimulisan da zahteva povlačenje tužbi tako je i ovaj M. Obradovic iz istog razloga /ili iz razloga neznanja /obradio temu povlačenja tužbi prividno studioznu a zasnovanu na veštačkoj dilemi “ dal ce banke naplacivati troškove sudskog postupka i još gluplje dal ce zahtevàti povracaj sredstava koja su klijenti banaka dobili u završenom sudskom sporu“. Poznato je da je još pre tri godine dokazano da banka nije smela naplacivati troškove jednokratne obrade kredita kao ni troškove osiguranje kod NKOSK.
    Da je tekst ispod svakog nivoa objektivnog informisanja vidi se iz aviona, jer ne sadrži suštinski problem /sam metitum stvari/. Da li je moguce da je i naš list Danas upregnut u podmuklu akciju ponovnog obezbeđenja ekstraprofita stranim bankama i njihovim čelnicima koji su u prvobitnoj aferi pandemijskih razmera pljačke korisnika kredita ostvarivali ličnu korist kroz bonuse koje su sebi isplacivali / i do 15 hiljada evra mesečno/, naravno kao zaslugu za ostvarenje ekstraprofita svojim bankama od protivzakonito jednostrano uvecanih kamata. Kada je najzad dokazano da banke nisu smele ostvarivati nezakonit ekstraprofit, organizatori, inspiratori i korisnici ove pljačke nisu odgovarali. Zakon o odgovornosti pravnih lica za krivična dela / iz 2008 g/ kao i Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela/ iz 2013 g/ ostali su mrtvo slovo na papiru. U SAD i zapadnim zemljama krivično su gonjene banke i njihovi čelnici.
    Tadašnji čelnik UBS na svim televizijama je propagirao da banke mogu naplacivati uvecanu kamatu samo na osnovu “ poslovne politike banke“ potpuno gazeci svoje ljudsko i profesionalno dostojanstvo. Za ovo je verujem imao veliki razlog.
    Sada isto udruženje ponavlja istu grešku i njen čelnik ispira mozak javnosti svojim grabežljivim aspiracijama, pa evo i ovim naručenim tekstom kog bi se pravi novinar stideo. Zašto da ne, u prethodnom slučaju nisu odgovarali, zadržali su ono što su opljačkali.
    Šta nama grđanima, klijentima banaka preostaje. Pridružimo se advokatima koji nas zastupaju a sebi ne dozvoljavaju da počine izdaju svojih klijenata čime štite pravni poredak države, a time sprečavaju haos ne samo u pravnom sistemu nego i svaki drugi haos koji proističe iz istog.
    Moramo probuditi mocnike koji su mogli i uspeli rešiti prethodni egzistencijalni problem svojih građana, da na vreme reše i ovog monstruma koji se upravo rađa iz odluke VKS.
    I na kraju velika greška našeg lista Danas objavljivanjem ovog teksta koja se možda može oprostiti izvinjenjem glavnog urednika svojim čitaocima zbog velikog propusta stavljanja na stranu novog kriminalnog dela/ sa istom temom/ koje je u pokušaju.

  2. Opet naručeno tekst od banaka koje neće uspeti da se izvuku ovog outa. Džaba plaćate u novinama i zastrašujete ljude.

  3. Kako prolazi vreme i ovi dogadjaji sa bankama sticem utisak da smo mi klijenti robovi i da sta god se pokusa uraditi i dokazati da su banke pljačkale jer ni Turci nisu veci harac uzimali narodu je opet po dzepu klijenata .Srpski narod je izvojevao slobodu od Turaka valjda ce mo i mi ove zelenase proterati iz zemlje

  4. Jos jedan dokaz da smo ni vazalna drzava,od samostalnosti nista. Neko je uzeo dobre pare,krenuti od predsednice suda sa smenom,ministarke pravde…..najgore od svega sto narod cutu i sutra ce plati troskove ovog kriminalnog dela

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.