Ko je Jelena Tanasković, nova ministarka poljoprivrede: Bliska saradnica Siniše Malog i Irene Vujović 1Foto: ekologija.gov.rs

O Jeleni Tanasković, novoj ministarki za poljoprivredu, ne zna se mnogo.

U trenutku kada je predsednik države Aleksandar Vučić u nedelju pre podne pročitao njeno ime kao nove ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Tanasković je bila na mestu državne sekretarke u Ministarstvu ekologije i zaštite životne sredine, koje je vodila i koje će nastaviti da vodi Irena Vujović.

Godinu dana pre toga, Jelena Tanasković bila je državna sekretarka u Ministarstvu finansija kod Siniše Malog, a jedino što po medijima može da se nađe iz tog perioda jeste vest da je početkom aprila 2020, na samom početku pandemije, bila zaražena korona virusom.

O Jeleni Tanasković njeni budući saradnici u poljoprivrednom sektoru ne znaju mnogo, ali veruju da će ona kao bliska saradnica Siniše Malog, ministra finansija, pomoći da poljoprivreda u Vladi postane vidljivija.

Na LinkedIn profilu nije mnogo aktivna, ali navodi da je stručnjak za finansijske poslove i kao radno iskustvo u opisu svog profila ističe osam godina u kompaniji Prvi faktor. Tu je kao kao generalni menadžer radila od 2010. do 2015. godine.

Na Instagram profilu poslednji post objavila je 12. avgusta, a ima čak 18.500 pratilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari