Kolika će biti pomoć Zrenjanincima ove zime za grejanje i pod kojim uslovima 1Foto: M. Pudar / Danas

Gradska uprava Zrenjanina donela je odluku da pomogne građanima u plaćanju računa za grejanje, zbog čega je raspisan javni poziv za izbor korisnika i utvrđivanje prava na subvenciju, ali uslovi su takvi da neće moći svakoga grad da greje.

Energetski vaučer u vrednosti od 15.000 dinara namenjen je za plaćanje dela energenata za socijalno ugrožena domaćinstva sa teritorije Zrenjanina, a rok za podnošenje prijava je 1. decembar.

Subvencija se može ostvariti samo za jedan vid energenta, za utrošenu električnu energiju, gas ili isporučenu toplotnu energiju putem sistema daljinskog grejanja.

„Realizuje se tako što će grad Zrenjanin prenos sredstava vršiti isključivo snabdevačima energenata, navedenim u zahtevu korisnika kome je rešenjem gradonačelnika utvrđeno pravo na subvenciju“, objašnjavaju u zrenjaninskoj lokalnoj samoupravi.

Glavni uslov da se ostvari subvencija je da podnosilac prijave za domaćinstvo ima minimum šest meseci prebivalište na teritoriji Zrenjanina i da ukupan mesečni prihod, umanjen za poreze i doprinose, po članu porodice, ostvaren u tri meseca koji prethode mesecu u kom je podnet zahtev, ne prelazi iznos od 25.000 dinara.

Pravo na subvenciju ne mogu ostvariti lica, odnosno domaćinstva, koja su već primaoci jednokratne novčane pomoći od strane Centra za socijalni rad, ili su ostvarili pravo po osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, ili im je plaćanje računa subvencionisano po drugom osnovu iz sredstava grada Zrenjanina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari