Koliko je ljudi dobilo posao u preduzećima tokom zabrane zapošljavanja?

Ostavite komentar


  1. Sve je to divno kada je broj zaposlenih u pitanju, ali postoji tu jadac – kada ode u penziju neki radnik u proizvodnom sektoru koji ima platu 35.000 umesto njega se zapošljava rukovodilac sa platom od 90-100 hiljada, a posao se preraspoređuje na preostale radnike. Tako nam raste i prosečna plata, jedna od najvećih statističkih prevara.

  2. Postoje 2 nacina da se zaposlite u drzavnim sluzbama. Prvi je opste poznat – uclanjenje… Drugi je da vam jedna osoba to sredi tako sto sa njom zakljucite ugovor o fiktivnoj pozajmici kod notara i onda mu sasvim legalno uplatite prethodno dogovorenu tarifu za zeljeno radno mesto i on vam to sredi. Onda ni nije cudno koga sve vidimo na funkcijama… A ta osoba je unuk Titovog generala.

  3. U Pokrajinskom sekretarijati Predraga Vuletica bro zaposlenih je duplirsn pri cemu su njegovi puleni iz Backe Palanke oslobodjeni svih radnih zadataka iz delatnosti sekretarijata, vec rade iskljucivo na stranackim zadacima i vecina se ni ne pojavljuje na poslu.

  4. Moja mala državna firma je imala 28 zaposlenih. Direktor je bio nestranačka ličnost i firma je pripala, kao deo plena, Demokratskoj stranci koja je postavila „svog“ direktora. Za nepune dve godine firma je „narasla“ na 50 zaposlenih. Svi novoprimljeni radnici su bili članovi DS-a.
    Kada je upravljenje firmom preuzela SNS, deo zaposlenih je napustio firmu, ali se brojnost popunila iz redova SNS-a.
    Ko je gori u ovom slučaju, odnosno čija je krivica veća.
    Po meni kriv je DS jer je dopustio da sva ona pozitivna energija posle oktobarskih promena ode u vetar. Od DS-a sam očekivao dosta, a od ovih SNS štetočina ne očekujem ništa.
    Treba svima iz opozicije da bude jasno da osim pljuvanja po SNS-u treba i nešto konkretno da se radi. Pljuvanje samo po sebi nije dovoljno da bi pobedili na nekim budućim izborima. Doviđenja, vidimo se za 4 godine.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.