Koliko se niških poslodavaca prijavilo da zaposli mlade do 30. godine starosti 1Nacionalna sluzba za zapošljavanje.: Foto Sajt grada Niša

Nezaposlene osobe do 30. godine starosti mogu da se prijave za program “Moja prva plata” do 31. oktobra, saopšteno je u niškoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Oni će imati mogućnost da nađu zaposlenje kod 950 poslodavaca, za oko 1.500 pozicija u njihovim firmama.

Zainteresovani poslodavci su se prijavljivali u prvoj fazi programa “Moja prva plata”, a nezaposleni to čine sada, u drugoj fazi.

“Zainteresovane nezaposlene osobe će moći preko e-uprave da provere koji poslodavci su iskazali interesovanje za ovaj program, i za koja radna mesta. Uslovi za konkurisanje su da se nalaze na evidenciji NSZZ, a da do datuma prijave nemaju 30 godina, da nemaju radnog iskustva u stepenu obrazovanja za koji konkurišu, da nemaju radno iskustvo duže od šest meseci i da nisu radili kod poslodavca kod koga konkurišu u prethodnih šest meseci. Oni, takođe, moraju imati najmanje srednji nivo obrazovanja”, rekli su u niškoj filijali NSZZ.

U trećoj fazi ovog programa sklapaju se ugovori između poslodavaca i odabranih kandidata.

Program „Moja prva plata“ traje devet meseci.

Svi koji se preko njega budu zaposlili primaće mesečnu zaradu od 30.000 dinara, ukoliko imaju sedmi stepen stručne spreme, odnosno 25.000, ukoliko su sa četvrtim stepenom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari