Kopaonik biznis forum od sutra do 9. marta u znaku održivog razvoja 1Foto: Logo

Na Kopaoniku sutra počinje 29. Kopaonik biznis forum, koji će do 9. marta okupiti 1.000 učesnika, a centralna tema biće „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“.

Tokom četiri dana biće održane tri plenarne sesije, kao i 33 panela na kojima će govoriti oko 200 učesnika.

Kako su istakli predstavnici organizatora, Saveza ekonomista Srbije, učesnici skupa će pokušati da daju odgovore na najvažnije ekonomski i društvene izazove sa kojima se Srbije suočava, i gde vide Srbiju 2030. godine.

Ukazali su da je Kopaonik biznis forum platforma za argumentovanu, konstruktivnu raspravu i kritičku analizu svega do sada urađenog, kao i definisanje održive ekonomske politike.

Na skupu će pored ostalih govoriti ministar finansija Srbije Siniša Mali, guvernerka narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Učestvovaće i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, a ekonomski forum će zatvoriti predsednica Vlade Srbija Ana Brnabić.

Na Kopaonik biznis forumu će učestvovati i predstavnici Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda, ekonomisti i privrednici iz zemlje i regiona.

Zainteresovani će imati prilike da čuju mišljenje vodećih domaćih analitičara u vezi sa prognozama ekonomske aktivnosti, kao i rezultatima ekonomske politike u Srbiji u 2021. godini.

Razmatraće i digitalizaciju, IT sektor, startap preduzeća, potom domete makroekonomske politike u Srbiji, održivi zdravstveni sistem, a najavljeno je i predstavljanje Indeksa reputacije srpske industrije.

Teme će biti i budućnost Evrope, ekološka održiva gradnja, energetska politika u Srbiji, infrastrukturna ulaganja, bezgotovinska plaćanja, zelena tranzicija, poljopivreda, regionalna saradnja, reforma poreske administracije, obrazovanje, analiza uslova poslovanja u Srbiji iz ugla investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari