Kragujevac ušao u kapital Zastave oružje 1

Gradsko veće u Kragujevcu odlučilo je danas da potraživanja grada prema Zastavi oružju, najvećem poreskom dužnikom među državnim preduzećima u Srbiji, konvertuje u kapital lokalne samouprave u toj fabrici.

– Prema poslednjim izveštajima koje imamo, „Zastava oružje“, po osnovu poreza na zarade i ostalih ustupljenih prihoda, duguje gradu skoro 2,5 milijarde dinara. Po osnovu izvornih prihoda grada, ukupan dug fabrike oružja iznosi 2,8 milijarde dinara – rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić na jučerašnjoj sednici Gradskog veća, napominjući da Zastava oružje, od početka 2015. redovno izmiruje sve tekuće poreske i druge obaveze, ali da dug od 2,8 milijardi, nastao do kraja 2014, predstavlja veliki teret za fabriku i grad.

– Jedino što možemo je da upišemo udeo u vlasništvu. Grad Kragujevac će na ovaj način steći akcije „Zastave oružje“. To otvara mogućnost da te akcije, ukoliko bude postojala saglasnost drugih državnih preduzeća, grad Kragujevac kompenzuje za dug koji ima kod „Energetike“ i EPS-a, rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari