Kragujevac: Vodovod se zadužuje kreditom od skoro dva miliona evra 1Foto: JKP Vodovod i kanalizacija Kragujevac

Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Kragujevac će uzeti kredit od 200 miliona dinara nakon što su dobili saglasnost Skupštine grada Kragujevca.

JKP Vodovod i kanalizacija će iskoristiti kredit od 1,7 milona evra za potrebe održavanja tekuće likvidnosti preduzeća.

U obrazloženju odluke navodi se da je ovom javnom preduzeću novac neophodan kako bi ispunilo obaveze prema dobavljačima, za nabavku hemikalija, roba i usluga za realizaciju započetih i planiranih radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže.

Rok za vraćanje ovog kredita, koji će ovo komunalno preduzeće uzeti od AIK banke, je 36 meseci sa grejs periodom od tri meseca, sa mesečnom ratom 6.300.000 dinara.

„Veliki problem ovom preduzeću stvaraju nenaplativa potraživanja od građana i privrede. Naime, ukupna potraživanja ovog preduzeća prema privredi i građanima prelaze 1 milijardu dinara, od čega 844 miliona duguju građani“, obrazložio je zahtev Nebojša Jakovljević, direktor JKP Vodovod na skupštinskoj sednici.

Ovaj kredit nije prvo žaduživanje JKP Vodovod i kanalizacije te vrste. Prethodni kredit u iznosu od 150 miliona dinara trebalo bi da isplati u martu ove godine, takođe uzet za saniranje tekuće likvidnosti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari