Krediti nisu popularni, uzimaju se iz nužde

Istraživanje Demostata o privlačnosti bankarskih proizvoda

Ostavite komentar


  1. Ko uzme kredit kod srpskih "bankara" videće da bi život, ako ima dobro zdravlje, mogao baš da se otegne. I da nije strašno biti gladan kako je biti gladan i dužan. Banke računaju samo jedno, na kratko srpsko pamćenje. Njima vaš matični broj treba samo jedan put.

  2. banka mi ponudila sniženje kamatne stope po stambenom kreditu. tek kad smo završili 70% nekakve papirologije, saznala sam da moram da imam nekakva tri proizvoda njihova da bih se kvalifikovala za to. odobriše mi, dakle, minus po tekućem. a onda kad smo završili 99% papirologije, na samom potpisivanju aneksa kojim mi smanjuju kamatnu stopu za bednih 0.4%, saopšte mi i da će ista ta kamatna stopa da skoči u nebesa ako prenesem svoj tekući kod neke druge banke. to su dodali u ugovor onako, na kraju. dakle, smanjenje kamate za taj bedni iznos platila sam dozvoljenim minusom koji ima za cilj da me ojadi realno, plus vezivanjem moje plate (ako bude po njihovom) za njih za narednih 25 godina. dala dinar da uđem u kolo, pet neće biti dovoljno da izađem. mogli su da traže i rožnjače da im zaveštam. a najviše me nervira što sve te uslove dodaju i uvaljuju usput, što mi na početku nisu kazali: evo uslov za TO je da pristaneš na OVO. i nema veze koja banka je u pitanju, SVE do jedne su iste. a dirljivo je što to uvaljivanje odrađuju ljudi koji rade za plate koja nije ništa veća od moje. kao pacovi se grizemo međusobno …

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.