(VIDEO) Diže se prašina na Slaviji: Krenulo rušenje objekata na čijem mestu će Stankovićeva firma graditi „King’s Circle Residences“ 1Foto: Shutterstock/Fabrizio Andrea Bertani; Danas/Vojin Radovanović

Danas su počele pripreme za izgradnju novog stambeno-komercijalnog objekta „King’s Circle Residences“, koji će se nalaziti na potezu između trga Slavija i parka Manjež.

Bageri su od jutros na terenu, izvršavajući prvu fazu – rušenje postojećih starih objekata, u ulici Kralja Milana, na potezu od Slavije do ugla sa ulicom Svetozara Markovića.

Osim bagera, na licu mesta prisutni su i građani koji telefonima dokumentuju poslednje trenutke starog izgleda ovog dela grada.

Na datom mestu gradiće se više od 200 stanova u četiri lamele, sa pratećim spa centrom i dečjom igraonicom i velikim brojem garaža.

Osim toga, u okviru kompleksa planirani su i komercijalni sadržaji, prodavnice, restorane i kancelarije.

Firma koja će izvoditi radove je „Stefial“, čiji je deo vlasničke strukture i nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Prema podacima APR-a, fudbaler je 90 odsto vlasnik ove firme, dok 10 odsto udela članstva zauzima Dragan Ruvarac koji se vodi kao zakonski zastupnik.

Ovo nije prvi put da se Stankovićevo ime vezuje za rušenje objekata. Još 2018. ova firma „sravnila je sa zemljom“ stare zgrade u Kursulinoj ulici na beogradskoj opštini Vračar.

Pomenute zgrade srušene su pola godine pre nego je pomenuta firma dobila dozvolu za rušenje, a naredne godine završena je gradnja kompleksa koji su činile dve zgrade u Kursulinoj i Baba Višnjinoj ulici.

Podignute zgrade zauzimaju površinu od 3.500 kvadratnih više nego što je dozvoljeno građevinskim dozvolama.

Istraživanje BIRN-a pokazalo je da to nisu jedina sporna ozakonjenja odobrena firmi Stefial, već da je isti slučaj i sa zgradom na Dorćolu koju je gradila pomenuta kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari