Krivična prijava CarGo protiv pomoćnika ministarke saobraćaja 1Foto: Lj. Bukvić

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić podneo je danas Odeljenju za borbu protiv korupcije krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv Saše Stojanovića, pomoćnika ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastruture Srbije.

„Zloupotrebna službenog položaja je bolest mandata ministarke Zorane Mihajlović, njenog ministarstva i najbližih saradnika. Podneli smo više krivičnih prijava protiv ministarke, čekamo reakciju nadležnih organa, ali trebalo nam je vremena da otkrijemo mrežu njenih saradnika i izvršilaca. U tome polako uspevamo i nastavićemo sa krivičnim prijavama i protiv njih“, rekao je Guberinić.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi podnetoj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Stojanović je u Radnu grupu za izmene Zakona o prevozu putnika uključio samo predstavnike taksi udruženja, koji su, kako je ukazano, „taj zakon krojili po svojoj meri“.

„Ne samo da je koristio princip kadija te sudi, kadija te tuži, već je dodao i deo – kadija ti piše zakon. U radnu grupu nisu bili uključeni ni pravnici, profesori, naučnici, niti stručnjaci. Na ovaj način, narušeni su osnovni principi tržišne konkurencije“, istakao je Guberinić.

U krivičnoj prijavi se dodaje da je Stojanović kao rukovodilac grupe u medijima iznosio neistine da se „niko nikada ispred CarGo-a nije prijavio da učestvuje u radu Radne grupe“, čime je javnost pokušao da dovede u zabludu, navodi se u saopštenju kompanije CarGo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari