Krkobabić najavio novu formulu za usklađivanje penzija

Ostavite komentar


  1. Dokle ce ova nakaza da se pita o penzijama u Srbiji i koga on predstavlja?Mars iz Srbije idi u Knin i tamo deli savete.

  2. Sve koji se dočepali vlasti i sebi dodelili privilegije, poput ovog degena, vratiti odakle su došli, pa neka usklađuje kamen u rodnoj Lici.
    Okupirana Srbija nema više ni kiseonika od ovih lopova!

    1. To zlo je zajedno sa Zlatoustim izabralo 80% „normalnih“po AVu?

  3. Ti kupuj vile po crnogorskom primoriju,radi biznis a sviti koja prati tvoje stope udeljujte crkavice i pravite najjeftinije modele kako bi preziveli.Krkobabicu,halapljivi covece ,kuda si krenuo kad Boga svugde ima?

  4. jednokratna pomoc nije resenje za penzionere penzijski sistem vise ne postoji,sve je pusteno niz vodu dokle ce trajati videcemo

  5. Ono što mene interesuje je ako je SFRJ bankrotirala 1989 godine te je dinar devalvirao 10000 puta i država i privreda propala, šta su penzioneri „zaradili“ kao penzijski staž. Ne priznaju propalu državu ali traže da im se plati za propast države. SRJugoslavija je završila 2000 u ruševinama zbog sankcija, bombardovanja opšte kriminalizacije i pljačke društvene imovne od preduzeća do stanova, sve propalo a opet jedini penzioneri „zaradili“, koji su direktno svojim glasanjem određivali ko će da SRJugoslaviju u propast. Šta Vučić sada radi. rasprodaje teritoriju KiM, fabrike, obradivu zemlju, rudnike da bi izdržavao penzionere pod kojima su propale dve države, a obzirom da glasaju za Vučića Dačića i Šešelja dovršavaju i treću državu. Naravno svaki penzioner sa „smanjenom penzijom“ je „heroj socijalističkog rada“ a privreda i država propala, nikada se ne potpisuje imenom i prezimenom, da ga nebi prepoznali. Penzioneri koji su stvarno opljačkani i kojima nisu ni mogle da budu smanjeni penzije jer su ih kolege sa „smanjenim penzijama“ pljačkali i dok su radili a i sada u penziji. Ako u državi vojnii penzioneri oficiri, podoficiri i vojne porodične penzionerke imaju veću prosečnu penziju od akademika, a oni koji su iz državnog partijskog i vojnog vrha od 1945 imaju najviše penzije a propale dve države, onda ozbiljno nešto nije u redu

  6. Ovaj ljubitelj baklava se skroy pogubio. Cas jurne u sela i poljoprivredu, cas uskladjuje penyije, a enoga cesto otvara i onove poste. Ova vlast sacinjena je sve od samih eksperata. sve moj do m…..

  7. Ja sam taze, penzioner i posle nepuna 2 meseca dobio sam Rešenje o penziji u kome mi nisu obračunate skoro 4 godine staža! Hajde da im oprostim nesrećnu 1993.god., za koju nam je voljeni i nikad prežaljeni slobica ostavio koeficijent 0, zahvaljujući inflaciji nezabeleženoj u starijoj svetskoj istoriji, ali gde se izgubiše osamdesete godine kad sam radio u fabrici koja je izvozila svoje proizvode širom sveta, a na čijem mestu je sada tržni centar?

  8. Кркобабић што се тиче пензионера најбоље је да ућути, он никад и није заступао њихиве интересе сад кад га нико ништа не пита он прича која је нама формула најбоља, нисмо ми пензионери пензионисањем изгубили занање и образовање па нам треба тумач Кркобабић, гласао је за укидање формуле асад нам се прави велики заштитник који ту исту формулу враћа у законске оквире али овај пут под притиском ММФ.Нек му је вечна слава и хвала.

  9. O kojoj sferi očuvanja dostojanstva penzionera govore ne samo Predsednik Srbije i ministar bez portfelja, već i svi predstavnici vladajuće koalicije? Da li bi toj sferi pripadali, pripadaju ili će pripadati:
    1.Stradali u poplavama 2014. u Obrenovcu među kojima se tačno i ne zna koliko je bilo penzionera?
    2.Mirno preminuli čuvar iz Savamale, koji za ono preostalo mesec dana života (a ni do danas,da je poživeo) nije saznao ko je rušio nelegalne objekte u Beogradu 2016;
    3.Sadašnji penzioneri, a i budući (ne samo doktori nauka) kojima ni FON a ni doktorski kandidat od 2014. ne predočavaju koji je to naučni doprinos diplomiranog ekonomiste – organizacionim naukama, i to na bazi osporavane disertacije sa plagijatom;
    4.Budući penzioner, suprug žene koju je vozilo prekomernom brznom smrskalo na naplatnoj rampi Doljevac (i u kome se nalazio v.d. direktora u Koridora Srbije), koji ni do danas ne zna ko je sedeo tada za volanom bolida;
    5.Buduća penzionerka, sestra preminule u udesu kod Doljevca (koja je imala nagnječenje grudnog koša, obostranu frakturu rebara, kontuziju pluća) i zadržana na lečenju u jedinici intenzivne nege niškog Kliničkog centra a bila prekrivena samo čaršavom (i naga jer nije bilo košulja krojenih za potrebe intenzivne nege;
    6.Penzioneri koji očekuju od Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu da preispita da li je Zakon o privremenom uređivanju načina isplata penzija bez mogućnosti naknade u skladu sa Ustavom Srbije jer Ustavni Sud Srbije, to nije učinio;
    7. Da li 72. godišnji novinar čija je kuća spaljena a tužen je jer je naneo duševnu bol optuženom za organizaciju požara?

  10. Nemojte samo da Krkobabić priča o penzijama.Pa čovek je penzionere prodao Vučiću radi svog ličnog nameštenja kao i nameštenja za svog sina.Taj čovek je veliki licemer i takvi ne bi trebalo da postoje na političkoj sceni Srbije.Što se penzija tiče prvo treba da vrate ono što su nezakonito uzeli i svakako penzija a i plate treba da prate rast inflacije.To je jedino ispravno a sve ostalo su priče za zamajavanje ovog izmučenog naroda.

  11. Apsolutna je neistina da penzije prate rast zarada, jer nije bilo usklađivanja ni prošle ni ove godine.

  12. Dobri trikovi !. Dok „pronalaze“ najbolji metod za navodno povecanje i uskladjivanje penzija vreme prolazi a nista se ne desava. Godinama mogu da traze najbolje resenje, navodno u nasu korist, a penzioni cek sve vreme se ne menja. Kakva lopovska farsa.

  13. Džaba dekice formula kada će vas biti više od nas koji radimo,mada i ja sada,danas radim na Crno,godinama pa i ne očekujem istu.Penziju.

  14. Morala bi da se odredi i „fer formula“ za najniže garantovane penzije, koje su ustvari socijalna kategorija, da budu min.1/3 prosečne neto plate. Ona danas iznosi oko 15.500 i kad se plate računi i lekovi, ostaje samo za gladovanje.

  15. Bestidno i bezdušno otimanje penzije od 2014. godine, a od od 2012. godine nisu uskladjivane sa rastom cena i troškova života. Procena je da su cene rasle prosecno 6% godišnje, to govori da su penzije za 6 godine samo po osnovu rasta cena trebale da budu uvecane za 36%. Umesto toga porasle su smo za 8,9%. Gospodar Srbije i grobar penzionera je dužan im je 27,10%. Još penzionerima za punih četiri godine je oteo iznad 800 miliona evra. O tome novinari ne pišu već se solidarišu sa vođom, koji se još i neljudski zahvalio penzionerima, svojim žrtvama, jer su spasili njega, a ne Srbiju. Otete pare pošteno su pokradene? A sada bacaju prašinu u oči penzionerima nekakvom švajcarskom formulom made in Serbia.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.