Krkobabić: Neophodna hitna reforma penzionog sistema

Ostavite komentar


  1. Upravo su PUPS i AV krivi za stanje u PIO fondu, posle ove PLJACKE penzionera, niko ne uplacuje celi iznos plate u PIO fond, skoro svi uplacuju minimalac jer kad su jednom pokrali penzionere sigurno ce pokusati jos koji put kada im zafali novaca u budzetu. Pokrenuti privredu nisu sposobni a zavuci ruku u dzet penzionera im se osladilo.

  2. Pa ti si ukanalio nas penzioni sistem kako te nije sramota ovako javno da mazes jadan narod dokle vise,,,,

  3. Minimalna uplata u fond PIP 60 e x 12 meseci, x 40 g.= 28800 e.
    Prosecan zivotni vek 75 g- 65 g. odlazak u penziju = 10 g. /primas penziju/
    10 g. x 12 meseci X 200 e, /prosecna penzija/= 24.000 e.
    uplara 28800-24000isplata = 4.800 visak
    Ovo je sve bez uracunatih kamata za ovih 40 g. uplate u fond PIO, kako to da fond nije odrziv? Pa naravno kada dajete nacionalne penzije – pevacima,sportistima,starletama….. i kada beneficirani radni staz imaju i frizeri u vladi… a usput ako u budzet zafali tu je fond PIO, zatim otimanje od penzionera… priznajte da ste NESPOSOBNI.

  4. Rekoh sebi:"ne komentarisi vise ovog lika" !! Al““ sta cu kad““ se stalno vraca "ki bumerang" !! Ama dosta sa ovim likom postovano urednistvo "Danas"-a !! Molim Vas !!!

  5. Za većinu penzionera ovakav PUPS je neodrživ. Za Krkobabića i bratiju PUPS je održiv, samo mora da se nakači na tuđu listu. Održiv im je i Srbija gas samo mora da se nakači na državni budžer, održiv im je i i Beograd na vodi samo nek se nakači na budžet, održiv im je i Bor samo nek se prikači na budžet, održiv im je i Er Srbija samo nek se okači na budžet, održiv im je i Fiat samo da se prikači na budžet, održiv im je i MKS, i Azotara i Resavica, i EPS i ŽTP i Nikolićevi troškovi na dedinjskoj vili i izmišljenim poslovima samo da se prikače ma budžet, i Fond za razvoj kom ne vraćaju pozajmljene pare i Agencija za podsticaj izvoza kojoj ne vraćaju pozajmljene pare samo nek se nakači na budžet. Još mnogo toga im je održivo kad se nakači na narodne pare.Samo im nije održiv narod u penziji, onaj koji je stvorio sva dobra i usluge u ovoj državi i koji ih stvaraju i danas.

  6. Kojih je to 250 000 koji nemaju penzije. Da nisu to oni sto su celog zivota primali socijalnu pomoc za nerad. Koliko danas drzava odvaja novca za ljude koji nikada i nista nece da rade. Uopste nije potrebno da postoji penzioni fond, to je najobicnija pljacka zaposlenih. Svako bi trebao od svoje bruto plate da odvaja sredstva i stedi za svoju starost, svako svesno i zdravo bice mora da brine o sebi.
    Jadni prevareni ljudi, uplacuju 40 god da bi im se neko smilovao i "davao" im penziju par godina jer se zivotni vek smanjio zbog raznih novih bolesti.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.