Krkobabić u poseti Jablaničkom okrugu 1

Nakon obilaska Nišavskog i Pirotskog upravnog okruga u protekle dve nedelje, Milan Krkobabić, ministar zadužen za regionalni razvoj, obišao je danas i Jablanički upravni okrug, gde je održao sastanak u okviru projekta realizacije Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije, saopšteno je juče.

Ovaj program realizuje se kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini, naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu. U okviru posete Jablaničkom upravnom okrugu održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici opština Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa i Crna Trava, kao i predstavnici zemljoradničkih zadruga i zadružnih saveza iz pomenutog okruga.

Kako se navodi, teme sastanka su bile realizacija programa finansijske podrške zemljoradničkim zadrugama Jablaničkog upravnog okruga i uloga jedinice lokalne samouprave u njegovom sprovođenju. Krkobabić je istakao da se problem oživljavanja zadruga mora rešavati na terenu, „gde ćemo zajedno sa lokalnom samoupravom u direktnom kontaktu sa zadrugarima realizovati odredbe pomenutog programa“. Krkobabić je posebno istakao da su prazna sela u rubnim delovima zemlje najozbiljniji izazov za nacionalnu bezbednost Srbije.

Nakon sastanka, Krkobabić je obišao zemljoradničku zadrugu „Zelena zvezda“ u selu Vinarce kao i poljoprivredno domaćinstvo zadrugara Ivana Stamenkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari