Krkobabić: Uskoro konkurs za dodelu 500 praznih kuća poljoprivrednicima i stručnjacima

Ostavite komentar


  1. A sto ne rece ovaj cije ce kuce da poklanja? Od kojih para ce da ih kupuje? Pod kakvim uslovima ce da ih neko dobije? Ima li kriterijuma i nekakvih garancija da ih dobitnici ne prodaju posle mesec dana…. itd itd… Jadna je drzava i jadno je drustvo u kojima se jedan ovakav tip za bilo sta pita i trosi novac iz budzeta, odnosno trosi novac sirotinje kojoj je odrana koza s ledja.

    1. Kakve idiotizme valja ovaj moron. Da lekare koji su završilu med.fak. šalje na selo i živi u nekoj zabiti na zemlji i od zemlje. Ovog treba tu oterati, da ne lupa više i dere narod.
      Ma otisao bih na jraj svijeta, da me ovaj ne vtrijedja da sam na mjesto te djece sa med.fak.

    2. Da ste pratili popis 2011 godine i deo popisa koji se odnosi na stambene jedinice pročitali bi da u Srbiji ima ~590000 praznih stambenih jedinica a od toga u Beogradu ~100 hiljda jer u vreme „privatizacije“ za gajbu piva mnogi su pokupovali po više kuća vila stanova TAkođe je popisano ~198 hiljada „kuća za odmor“
      Od popisa 2011 u Srbiji je umrlo više od milion stanovnika

  2. Dobiće i Bin Zaed kredit za obnovu i razvoj ekonomije u UAE i Džamahiriji u Beogradskom pašaluku.

  3. E,moj Krkobabicu,nemas ti tri svezle sa selom i poljoprivredom.Koliko si ove zime organizovao predavanja po selima o poljoprivredi,ekologiji,zdravstvu.Jedini organizatori poljoprivrednika su firme iz sektora prodaje pesticida,gde ima dobrih i losih saveta.

  4. Gospodine ministre,
    Ne izmišlja te toplu vodu već HITNO sprovedete decentralizaciju i formiranje nove opštine od većih seoskih naselja po kriterijumu cele civilizovano Evrope i isčupajte ih iz kandži većih gradova koji iz njih isisavaju i demografski i ekonomski potencijal. Svaki vid „pomoći selu“ poput ovog je kao kap u moru i one neće ništa promeniti.
    Katastrofalne odluke poput ukrupnjavanje poljoprivrednih gazdinstava bile su loš izgovor da se razgrabi državno zemljište i stvore novi veleposednici čime je selu zadat (bar u Vojvodini) smrtan udarac a sitni poljoprivrednici postali seoski lumperproleterijat i praktično uništeni.
    Ekonomska diskriminacija je očigledna a o političkoj da i ne govorimo, dovoljno je pogledati zastupljenost sela u lokalnim parlamentima većih gradova i sve će biti jasno a oni koji su odabrani su tu da kontrolišu seosko biračko telo za sitnu ličnu korist koju su dobili (Vi bi to trebalo da znate obzirom da ste iz Kačareva MZ sa 7.000 stanovnika)
    O diskriminaciji u pogledu raspodele poreza od poljoprivrednog zemljišta ili sredstava po konkursima ministarstava i sekretarijata da i ne govorimo.

  5. Dobro, to je lepo,.. I dobije čovek kuću, useli se u nju i šta će da radi tamo??? Da se obesi o krovnu gredu pre nego što umre od gladi? Pa te kuće su prazne zato što su vlasnici ili naslednici pobegli odande jer nisu imali od čega da žive i postali su gradska sirotinja.

  6. Ovo nema nigde na svetu,sva čobanijada koja se zavukla u politiku od onih što dodjoše na popovima i onih što dodjoše za popovima sada nama nude plugove i volove.Nafta najskuplja ,uvozite hranu,kradete subvencije od poljoprivrednika ,huškate policiju na traktore stare 50 godina…..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.