epsfoto FoNet Ana Paunković

Dragan Ljubić iz „Sindikata ujedinjenih zaposlenih Beograd“ izjavio je da rukovodstvo EPS-a odbija da registruje ovu sindikalnu organizaciju od maja, iako je predata sva potrebna dokumentacija, kao i da zbog toga onemogućeno zastupanje zaposlenih koji su članovi ove organizacije.

Elektroprivreda Srbije ignoriše zahtev za priznanjem „Sindikata ujedinjenih zaposlenih Beograd“ u tom preduzeću – tvrde predstavnici sindikata i ističu da je razlog za diskriminaciju to što se pristupnica sindikata nije dopala rukovodstvu.

Predstavnici ovog sindikata se smatraju oštećenim i diskriminisanim zbog toga što kažu da su još u julu predali pristupnicu u EPS-u, međutim, odgovora od rukovodstva još uvek nema.

Oni smatraju da takvo postupanje predstavlja stav rukovodstva da je ovo udruženje nepodobno, iako u ovoj kompaniji postoje još pet sindikata.

„Odgovorna lica koja rukovode EPS-om diskriminišu sindikat i pored toga što smo uredno predali svu dokumentaciju koja je bila potrebna. Pošto sindikat postoji, predali smo dokumentaciju 13.7.2023. godine, ali nemamo odgovor od uprave i oni ćute u svakom pogledu. Sindikat je uputio dopis i ‘mejlom’, u kome smo ih pitali zašto se vrši diskiminacija prema nama, ali odgovora i dalje nema“, kazao je Ljubić.

Prema njegovim rečima, o ovome ćuite i druge državne institucije, kao što su Inspektorat za rad. Ljubić dodaje da je glavni problem u tome što bez odluke rukovodstva ove kompanije sindikata ne može da zastupa članove.

Ljubić je poručio rukovodstvu da se eventualna neslaganja sa članovima ovog sindikata reše pregovorima.

„Ukoliko se to ne dogodi, Sindikat ujedinjenih zaposlenih Beograd će morati da pokrene tužbu protiv EPS-a“, najavio je Ljubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari