Direktor Telekoma Srbija potvrdio da kupuje Globaltel - firmu Željka Mitrovića 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

„Telekom Srbija“ planira da preuzme, odnosno kupi 100 odsto udela u kompaniji „Globatel“, čiji je većinski vlasnik „Pink medija grupa“ Željka Mitrovića, izjavio je generalni direktor „Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić.

Lučić je za današnje izdanje nedeljnika NIN rekao da nije istina da je kupovina mobilnog virtualnog operatera kompenzacija vlasniku televizije Pink za ukidanje rijalitija „Zadruga“ na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ili pak kompenzacija jednom od suvlasnika „Globatela“ Savi Terziću, zbog raskida ugovora Grada Beograda sa kompanijom „Kentkart“ u naplati karata u beogradskom GSP-u“.

Direktor Telekoma je kazao da je reč o „poslovnoj strategiji kompanije kojom rukovodi, i da su pregovori o kupovini „Globatela“ otpočeti mesecima pre nego što je i raskinut pomenuti ugovor, i doneta odluka da se ukine rijaliti program na Pinku“.

Govoreći o ceni, Vladimir Lučić je rekao da je „ona poslovna tajna, ali da nije tačno da se radi o 17 miliona evra“.

Na pitanje zašto Telekom kupuje Globatel, Lučić je odgovorio da je strategija Telekoma „ukrupnjavanje tržišta i preuzimanje konkurencije na tržištu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari