Majdanpek: Nove, više cene komunalnih usluga od 1. avgusta 1Foto: Pixabay/kaboompics

Avgustovski računi za komunalne usluge koje pružaju dva opštinska komunalna preduzeća – “Vodovod” u Majdanpeku i “Donji Milanovac” u Donjem Milanovcu biće veći jer su od 1. avgusta na snazi nove, 20 odsto više cene.

Komunalne usluge – voda, iznošenje smeća i odvođenje otpadnih voda, skuplji su za 20 odsto od 1. avgusta, budući da je Opštinsko veće polovinom jula dalo saglasnost opštinskim komunalnim preduzećima na nove, za 20 odsto više cene.

Dva opštinska komunalna preduzeća, JP “Vodovod” Majdanpek i JKP “Donji Milanovac” zatražila su odobrenje za povećanje cena usluga obrazlažući to povećanjem troškova uslovljenih poskupljenjem struje i nafte i nemogućnošću da bez viših cena obezbede likvidnost i redovno servisiranje obaveza prema dobavljačima.

Ovo je prvo poskupljenje komunalnih usluga od 2020. godine i od 1. avgusta JP “Vodovod” Majdnapek i JKP “Donji Milanovac” Donji Milanovac iznošenje smeća naplaćivaće 6,10 dinara po kvadratnom metru, kubik vode 71,88 dinara, a odvođenje otpadnih voda po kubiku 26,80 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari