Majdanpek: Zip lajn na Đerdapu predstavljen kao investiciona mogućnost 1Foto: RARIS

Zip lajn na Đerdapu jedan je tridesetak konkretnih lokacija i investicionih projekata iz turizma do sada evidentiranih u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia, koji su predstavljeni u Privrednoj komori Srbije u Beogradu. Prezentaciju je organizovala Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Privrednom komorom Srbije u okviru projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“.

Prezentacija u Privrednoj komori Srbije bila je prilika da se detaljno predstave trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizam istočne Srbije.

Predstavljeni su i konkretni investicioni projekti i lokacije u turizmu istočne Srbije koji su do sada evidentirani u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia. Među njima su zip lajn na Đerdapu u majdanpečkoj opštini, ribnjak na Dunavu, apartmani pored Dunava ili na Staroj planini, etno selo u dolini Timoka, lovačka kuća na Rtnju, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i na Staroj planini, kamp pored Negotinskih vinarija i drugi.

-Prezentacija mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 60 učesnika. Na prezentaciji su učestvovali privrednici, konsultanti, agencije za nekretnine i drugi zainteresovani za investicije u turizmu iz Beograda – pojašnjava direktor RARIS-a Vladan Jeremić koji je zajedno sa Žarkom Malinovićem, sekretarom Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, Đorđem Andrićem, rukovodiocem Centra za podršku investicijama Privredne komore Srbije i Aleksandrom Becom, vođom projekta EU za kulturno nasleđe i turizam govorio na ovoj prezentaciji.

RARIS paralelno sprovodi i intenzivnu online promociju mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije, a slična promocija uskoro će biti organizovana i u Novom Sadu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari