Mali: BDP će 2025. godine biti 73 milijarde evra, prosečna plata od 900 evra realna

Ostavite komentar


    1. Posle ovakvih izjava, ja se plasim da se ne ponovi 2014 g. kada nam je smanjio plate 10% i oteo penzije i do 25%. a dobro pamtimo sta je obecavao pre izbora.

  1. Moguće je. Ako prosečan privredni rast bude oko 15%. (Kineski je u doba najveće ekspanzije u proseku bio oko 10%)… Kao što je moguće da je ministru Malom, osim doktorata, sumnjiva i diploma ekonomskog fakulteta, čim izvaljuje ovakve gluposti. Ili masno laže, jer – ko će za pet godina pamtiti šta je danas rekao?

    1. Ovaj lupa, samo zvoni, a doktor, za 4-5 g. dublirati DBP, nadmasio i svog sefa AV po lazima.

  2. Eeee…mora neko da krpi “ rupe “ pred redovno glasanje jer Aca nije “ doma “ …kao “ pripovedac “ bajki “ je los , ne uverljiv , providan , bez sarma ni harizme …

    1. Skini nam se s grbace …PLAGIJATORU…Lazni doktore…Pricas nam Ezopove Basne…Ili si lud ili si toliki dripac da nas smaras s tim glupostima.

  3. Daj ne glupirajte se vise i ne lazite. Uostalom, pitanje je gde cete vi do tada da budete. Nadamo se da vas do tada vise necemo gledati sem iza resetaka.

  4. A 2048 kada osmi put budes reizabran za ministra, plate ce biti 3.000€. To se biti nulta godina od kada krece ozbiljniji rast plata. A i tvoj naredni reizbor.

  5. Vucic nije mogao da prosecnu platu od 400 evra iz 2012 da podigne na 500 evra punih 8 godina a ovaj prica o nekoj plati od 900 evra 2025.
    Lud, ludji, Vucic.

  6. Bruto društveni proizvod 2018 godine je bio 43 mlrd evra. Hrvatski je iste godine bio 51 mlrd evra. Šta da pričamo više?

  7. A kolika će plata biti 2125 godine, to me zivo interesuje!!!!
    A KOLIKA ĆE BITI ZA GODINU I DVE, BAŠ ME BRIGA, BITNO JE 2125. KOLIKA ĆE BITI, JER ČE BITI SIGURNO VELIKA??

  8. Ako je verovati podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije i OECD, Srbija je u 2018. imala BDP 42,9 milijarde evra, odnosno za 6,6% veći BDP nego predhodne, 2017. Imajući u vidu da je BDP u 2019. rastao kako sledi; I kvartal – 2,6%, II kvartal – 2,9%, III kvartal – 4,6% i IV kvartal – 6,2%, za očekivati je, da je BDP u 2019. bio oko 44,7 milijarde evra, odnosno za oko 4,2% veći nego predhodne, 2018. Da bi Srbija u 2025. imala BDP od 73 milijarde evra, kako to tvrdi resorni ministar, BDP bi morao od 2020. do 2025., tačnije šest (6) godina da raste po prosečnoj godišnjoj stopi od 8,5%. Ne treba biti veliki ekonomista pa konstatovati, da rast BDP od 8,5% godišnje nije moguć. Međutim, u kampanji »Srbija 2025« koju zagovara aktuelna vlast sve je »moguće«, pa i da BDP šest (6) godina raste po stopi od 8,5% godišnje.

    1. Mnogo si učen i načitan, pa zato previše (i predobro) računaš.
      Ali da li možeš da zamisliš da ovakvu računicu napravi i prosečan Vučiev i Malijev konzument?
      Naravno da ne, prokuvalo bi im i to malo mozga što im je još ostalo!
      Zato će se oni zadovoljiti verovanjem u časnu reč Siniše Malog Resavskog. A takvih kao ti (i ja) koji računaju, uvek će biti manje (i sve manje) od onih koji veruju…

    1. Za nos si u pravu, ali ne i za uši. Uši (magareće) rastu onima koji mu veruju.

  9. Kad bismo Vam jos i verovali ali zar Vam nije jasno da to vise niko ne cini?

  10. Ova NASA vlada Mora da radi za Nostradamus a. Kako Oni vide samo buducnost,sve tacno pogode. Moze moj broj telefona I meni da gataju malo

  11. bdp će da poveća za 60% za 5 godina a u prethodnih 8 godina su povećali za 20%. Jel moguće da na ovu laž može neko da padne ? I da stvaru bude još gora plan je da BDP povećate 60% a plate 100%. Pa od čega će te plate da se isplate ?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.