Mali: Očekuje se da će Srbija zadržati najbolje stope rasta u Evropi

Ostavite komentar


  1. Gde? U zemlji bez „tržiša“. Tržišta nema već 30 g. Zašto ga nema? Zato što kada je pao zid u Berlinu naša se komunistička elita Mira, Sloba i & odlučila da ne sprovodi ekonomsku tranziciju komunizma u kapitalizam; to je tražilo promenu političkog sistema, da 3 grane vlasti budu „odvojene“. Za tržište, uspešnu ekonomiju, najvažnije je da postoji NEZAVISAN SUD gde b se vodili sporovi. Umesto toga uveli su nas u 4 rata a kada su u Kumanovu 1999 kapitulirali, umesto da bar tada „okrenu list“ i započnu TRANZICIJU jok NASTAVILI su tamo gde su stali samo umesto rata oružjem vode „hladni rat“ (drugim sredstvima). Tako je naša PRIPREDA NAČISTO NESTALA… Za sve te godine (svake godine) fali oko pola budzeta; svake godine se zadužuju i tako pune budzet. Obrni okreni ostaje pitanje kako napraviti sistem gde bi na vlasti bili ONI koji poštuju EKONOMSKE PARAMETRE (brojeve) a ne oni koje brojevi ne zanimaju (oni su vođeni iracionalnim stvarima, emocijama itsl). Tranzicija podrazumeva ISTOVREMENE PROMENE u svim segmentima države i društva…

  2. Kako covek dobro i brzo lazeeeee, brze nego 24 stana u sekundi( bugarskoj).

  3. samo što ste sad tek dostigli BDP za vreme Tadića:

    2011: 49.26 b$
    2019: 50.6 b$

    Ako uzmemo inflaciju to znači da smo nazadovali. Prestanite da se blamirate s’tim famoznim rastom

  4. Super ti je to hvalisanje i puvanje poslednjim kvartalom prošle godine i prvim kvartalom ove.
    Ali koliko me pamet služi, a služi me dobro, koronarije i druge virus igrarije su kod nas počele tek u martu, tj. krajem tog prvog kvartala. Još se sećam da nam je tada virus bio najsmešniji na svetu. A odonda se mnogo toga desilo. I to mnogo toga lošeg i nimalo smešnog!
    Koliko se ja razumem u kalendar, danas je 17. jul, koji je početak trećeg kvartala, odnosno prošao je i ceo drugi kvartal ove godine. Čudno da u svom hvalisanju uopšte ne pominješ drugi kvartal po megauspešnosti. Verovatno zato što je prošlo samo 17. dana od njegovog završetka, a ti još nisi stigao da središ utiske…

Ostavite komentar


Ekonomija

Veselinović: Radi se uz pritiske, institucije ćute, poslodavci još jače gaze zaposlene 8

Veselinović: Radi se uz pritiske, institucije ćute, poslodavci još jače gaze zaposlene

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" i narodni poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Željko Veselinović izjavio je danas da radnici rade za mnogo manji novac nego pre, uz konstantni mobing, pritiske i maltretiranje, dok institucije ostaju neme na takve stvari, a poslodavci, koji "obilato pljačkaju građane Srbije, kroz sumnjive subvencije" nastavljaju još jače da gaze radnike.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.