Mali odgovorio Obradoviću o velikom zaduženju države: Srbija na računu ima pet milijardi, uopšte ne mora da se zadužuje 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Ministar finansija Siniša Mali odgovorio je na navode lidera Dveri Boška Obradovića o velikom zaduženju države na današnjoj sednici Skupštine Srbije i istakao da nema novih zaduženja od šest i po milijardi evra, jer Srbija vraća četiri i po milijarde duga, što znači da je zaduženje dve milijarde.

On je naveo da Srbija na računu ima pet milijardi, pa da uopšte ne mora da se zadužuje i naveo da je u vreme bivše vlasti, u junu 2012. godine, zaduženje bilo osam milijardi evra.

Mali se osvrnuo i na Obradovićeve izjave o visokim cenama goriva, upitavši ga zašto ne kaže da su u Srbiji najniže cene gasa, struje i hleba.

Ukazao je na to da Srbija ima dovoljno novca da podrži privredu i građane.

Kada je reč o poljoprivredi, Mali je istakao da nikada veći budžet nije bio za subvencije poljoprivrednicima u vrednosti od 90 milijardi dinara, za razliku od subvencija u vreme bivše vlasti, koje su bile 10,3 milijarde dinara.

Odgovarajući na Obradovićeve navode da je loša kosovska politikaa aktuelne vlasti, Mali je kazao da je Obradović ćutao 2008. godine klada je Kosovo proglasilo jednoglasnu nezavisnost, jer su mu bile važnije pare i sporazum sa Đilasom, u kojem nije bilo Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari