Marjanović (SNS): SNS će sa republičkom vlašću dugoročno rešiti problem Ikarbusa 1Foto: Dejana Majstorović

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović najavio je danas da će SNS sa republičkom vlašću dugoročno rešiti problem Ikarbusa, navodi se u saopštenju.

Marjanović je, reagujući na izjavu šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikole Jovanovića da je neprihvatljivo da grad Beograd nije kupio nijedan autobus od „Ikarbusa“ od izbora aktuelne gradske vlasti u martu 2018. godine, kazao da je u 2019. godini nabavljeno 244 nova autobusa kojima se unapređuje javni prevoz u Beogradu.

On je ocenio licemernim što je „Jovanovićev šef“, jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas umesto Ikarbusovih autobusa „usred ekonomske krize kupovao duplo skuplje Solarisove autobuse i time direktno doprineo potpunom urušavanju Ikarbusa“.

Jovanović je ranije danas kazao da je neprihvatljivo da grad Beograd nije kupio nijedan autobus od „Ikarbusa“ od izbora aktuelne gradske vlasti u martu 2018. godine dok je prethodna vlast je za četiri godine, do 2013. godine, od „Ikarbusa“ kupila 157 autobusa.

On je podsetio da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prošle godine javno obećao kupovinu 100 zglobnih autobusa od „Ikarbusa“ do kraja 2019. godine, što se, kako je naveo, nije desilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari