Mediji: Agenciji za sprečavanje korupcije 52 funkcionera poslala netačne ili nepotpune podatke 1Foto: Stanislav Milojković

Agencija za sprečavanje korupcije do kraja avgusta pregledala je 190 izveštaja o imovini funkcionera i otkrila da su 52 funkcionera poslala netačne ili nepotpune podatke o imovini i prihodima, ili su imovinske karte dostavili tek po isteku roka, objavile su danas Večernje novosti.

Pozivajući se na podatke koje im je, kako su naveli, dostavila Agencija za sprečavanje korupcije sa presekom stanja na kraju avgusta, Novosti pišu i da je od početka ove godine bilo sedam vanrednih provera, zbog sumnje da su podaci iz podnetih izveštaja netačni ili nepotpuni, a od toga četiri su pokrenute po službenoj dužnosti a tri po prijavi fizičkih lica.

U 2021. godini Agencija će obaviti ukupno 314 provera izveštaja o imovini i prihodima, i to 200 redovnih i 114 koje su prenete iz ranijih godina, rečeno je u toj instituciji Novostima.

„Na spisku za proveru su poslanici Skupštine Vojvodine, rukovodstva više agencija, čelnici Narodne banke Srbije, nekoliko sudija i direktora“, pišu Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari