Mihajlović: Dva važna sporazuma 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, potpisala je danas u Bakuu dva sporazuma sa Azerbejdžanom, Sporazum o vazdušnom saobraćaju i Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju između dve zemlje.

Ona u delegaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem boravi u poseti Azerbejdžanu.

„U pitanju su dva važna sporazuma, jednim ćemo unaprediti saradnju u oblasti izgradnje putne infrastrukture i dalje razvijati trgovinske i ekonomske odnose s Azerbejdžanom, dok potpisivanjem Sporazuma o vazdušnom saobraćaju stvaramo uslove za odvijanje vazdušnog saobraćaja između dve zemlje, kroz uspostavljanje direktnih letova na relaciji Baku-Beograd i obrnuto“, izjavila je Mihajlović.

Kako je saopšteno je iz njenog kabineta, ona je istakla da su dobri politički odnosi odličan preduslov za uspešnu saradnju dve zemlje u oblastima ekonomije i infrastrukture i da očekuje učešće azerbejdžanskih firmi u realizaciji novih velikih infrastrukturnih projekata.

„Otvoreni smo za saradnju sa Azerbejdžanom na novim projektima. Kompanija Azvirt je naš pouzdan partner, što smo prethodno i pokazali izgradnjom deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine“, rekla je Mihajlović.

Ona je potpisala u Bakuu i Sporazum o saradnji u oblasti karantina i zaštite bilja između Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari