Mihajlović: Energetska infrastruktura jednako važna kao i saobraćajna 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Zelena agenda donosi više koristi nego štete, jer je to novi model rasta koji će obezbediti energetsku, ekonomsku i političku nezavisnost i stabilnost Srbiji u narednim godinama i decenijama, izjavila je danas za TV Hepi potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović.

Ona smatra da je neophodno hitno graditi nove energetske kapacitete u Srbiji i da je energetska infrastruktura jednako važna kao i saobraćajna.

„Moramo da gradimo RHE, skladišta energije, nove vetroelektrane, solarne elektrane, elektrane na biomasu. Da napravimo investicionu Meku, kao u infrastrukturi, gde samo u saobraćaj investiramo više od 20 milijardi evra. To nam je neophodno i u energetici“, poručila je Mihajlović.

„Hitno nam trebaju kapitalne investicije“, istakla je ona i ocenila da 30 godina nema novih projekata, ali to „ne znači da sada ne možemo da napravimo plan kojim ćemo obezbediti energetsku dovoljnost“.

To će značiti i nova radna mesta, privredni rast i nezavisnost i stabilnost u energetskom, ekonomskom i političkom smislu, zaključila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari