Mihajlović: Međunarodnim pristaništem u Zemunu vraćamo Srbiju na mapu vodnih koridora 1Foto:Ministartsvo građevinarstva

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je danas sastanak sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem, i sa njim razgovarala o realizaciji projekta izgradnje međunarodnog pristaništa u Zemunu.

Sastanku su prisustvovali gradska sekretarka za inspekciju Sonja Božović i direktori Agencije za luke i JVP „Beogradvode“, saopšteno je iz kabineta Zorane Mihajlović.

Mihajlovićeva je istakla da je međunarodno pristanište u Zemunu izuzetno važan projekat za Srbiju jer će doprineti sve većem broju putnika i kruzera koji pristaju u našu zemlju.

Država poslednjih godina mnogo investira u vodni saobraćaj i ta ulaganja iznose oko 350 miliona evra. Naš cilj je da Srbiju vratimo na mapu vodnih koridora i završetkom ovog projekta tome ćemo doprineti. Ministarstvo je tu da pruži svu neophodnu podršku i pomoć“, rekla je ona.

Dejan Matić je zahvalio potpredsednici Mihajlović i Ministarstvu na pomoći, podsetivši da se na ovaj projekat čekalo decenijama i da će Zemun njegovim završetkom ojačati svoje potencijale u turističkom smislu.

Izgradnja međunarodnog pristaništa u Zemunu započela je polovinom prošle godine, a vrednost projekta iznosi 1,5 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari