Mihajlović: Ne snosim odgovornost za EPS 1foto FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

Ne snosim odgovornost za stanje u Elektroprivredi Srbije, rekla je danas Zorana Mihajlović, odlazeća ministarka energetike.

„Ne osećam se nimalo odgovornom za Elektroprivredu Srbije. Mora da se razgovara o onome što se dešavalo prethodne dve godine.

Ako se ne promeni način upravljanja u EPS-u biće mnogo problema. Mi smo i noćas uvozili električnu energiju. Zna se zbog koga je uvozimo, a noćas smo je uvezli za 2,2 miliona evra“, izjavila je Mihajlović na oproštajnoj konferenciji za novinare nakon što nije izabrana u novu Vladu.

Ona je rekla da je ministarstvo odmah po njenom dolasku napravilo analizu o stanju u EPS-u i „prosledili smo je svima iznad nas“.

„Na vreme smo reagovali i meni je žao što nismo ranije bili u ovom ministarstvu, jer onda ne bismo bili u ovakvoj situaciji“, dodala je Mihajlović.

„Mislim da se odlično zna ko je odgovoran za EPS. Zato je Ministarstvo energetike podnelo krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal. Mislim da organi koji treba da rade svoj posao treba da ga trade“, poručila je Mihajlović koja je poslednjih deset godina provela u Vladi Srbije.

Kada se radi o stanju u energetici, kako je podvukla, svega ima dovoljno.

„Sutra je Skupština, nova ministarka će dobiti izveštaj i mi ćemo tu biti da joj maksimalno pomognemo da ona može korektno da nastavi da radi svoj posao korektno i normalno“, zaključila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari