Mihajlović: Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu biće srušen, samo je pitanje vremena 1Foto:Birn

Nelegalni objekat, izgrađen na Pančićevom vrhu na Kopaoniku ne može da ostane na tom mestu i biće strušen samo je pitanje vremena, rekla je danas ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara na predstavljanju rezultata istraživanja Američke privredne komore o reformama u Srbiji, rekla da postoji mogućnost da taj objekat sruši sam investitor.

Ugostiteljki objekat od 1.000 kvadrata umesto montažnog ski-bifea uz saglasnost opštine Brus izgradila je u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka Snežana Mitković iz Smedereva, a nakon što je Ministarstvo gradjevinarastva, saobraćaja i infrastrukture utvrdio da je nelegalan mesecima traje prebacivanje lopte izmedju policije i tužilaštva u Kraljevu oko realizacije odluke o rušenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će taj objekat biti srušen do kraja ove godine.

„Postoji mogućnost da sam investitor sruši taj objekat jer ako bi to rušila država koštalo bi ga 200.000 evra“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da je podneta krivična prijava protiv investitora Snežane Mitković i još niz protiv odgovornih za gradnju tog nelegalnog objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari