Mihajlović obmanjuje javnost, Moravski koridor ne prolazi kroz Šumadiju

Tragom izjave potpredsednice Vlade i ministarke infrastrukture Zorane Mihajlović da će Moravskim koridorom da bude povezano 500.000 žitelja Šumadije

Ostavite komentar


    1. Možda ostrašćeno ali totalno istinito! Osim toga, šta očekivati od Bosanke sa roditeljima pridošle u BG koja sada „pali i žari“ Srbijom? Sačekajmo još malo, kako je krenulo od strane Vlade da u Raškoj oblasti priznaju i nepostojeći bošnjački jezik ali i još manje postojeću bošnjačku naciju, pa će možda i „gospođa ministarka“ koja o Srbiji tako malo zna, sebe predstvljati kao Bošnjainju!

    2. Ali istinito. Dođi, brale, da vidiš puteve u Vojvodini (na japanskom: samajama)

    3. Da su valjali, ne bi morali da odu iz svoje postojbine i dodju da nama kroje kapu.

      1. Razuman Srbine imaš pameti i morala koliko i ameba koja ti je predak.

  1. On (AV) će u pozadini biti uzrok problema, a onda jednog dana on (AV) će dati rešenje, naravno, pred reflektorima i kamerama.. Mesija.. Aleluja!

      1. @djoka: koji tekst, rođače? Onaj glavni ili moj komentar? Ako misliš na moj komentar, reci ako Boga znadeš, može li iko u Srbiji išta bitno da uradi što nije prošlo SNS hijerarhiju, u kojoj niko ništa ne sme da uradi ako nije data direktiva s vrha? Ko je predsednik stranke, skupštine, vlade, svih ministarstava, za izgradnju kanalizacije u poplavljenim područjima, spasavanje dece iz zavejanih automobila.. ko je smeo da organizuje Sava Malu i da se to ne reši godinama, a kada neko preko interneta zapreti AV – odmah bude pronađen i zatvoren? Sli, ako se svakog meseca ubije po jedna žena od strane muževa poznatih policiji – onda ništa? I AV ne kritikuje policiju, centre za socijalni rad, tužilaštvo? Nema te kritike, SVOJIH koji su na pozicijama? Ako je moj tekst pun zlonamernosti, tvoj obiluje naivnošću, ili si ipak simpatizer SNS-a i na putu si dokazivanja SNS-u da nešto vrediš?

  2. Oćigledno da i pisac teksta nezna mlogo geografiju ali tradao bi da zna da se polovina opštine Kraljevo nalazi na na levoj strani Morave Sirča,Šumarice Vitanovac,Čukojevac,Ugljrevo,Oplanići i td.a to je u Šumadiji isto tako Kraljevo,Čačak,Kruševac nisu vroši već u statusu GRADOVA a po teritoriji Krevačka opštin je daleko najveća u zemlji….

  3. Više puta sam se zarekao da ne šaljem komentar, jer mi, iako nema veze sa politikom, nikada ne objavite, ali eto, pokušaću opet. Redovan sam čitalac i poštujem vaš list, ali moram se složiti sa komentarom da je ovaj članak prilično ostrašćen. Dovoljno je pogledati Vikipediju (mada će mnogi osporiti njenu stručnu validnost). Pozivanje posle dvestotinak godina na najvećeg srpskog geografa je anahrono: uostalom, samo u državi Srbiji su recimo S r e m s k i Karlovci i S r e m s k a Kamenica u Južnobačkom (a ne u Sremskom okrugu) dok je, opet, u Sremskom okrugu M a č v a n s k a Mitrovica.

  4. Ostavljajući po strani ocenu lika i dela ministarke, samo da se osvrnem na poznavanje geografije autora teksta – polovina Čačka jeste u Šumadiji. Budući da je Zapadna Morava jedna od granica Šumadije, o čemu maltene postoji jednoglasje, a da ta reka protiče kroz Čačak i deli ga maltene na pola, jasno je da taj grad (a ne varoš) pripada (bar delom) Šumadiji.

  5. Najmanji problem je u tome što je ministarka pogrešila ili ne kada sa koridorom povezuje Šumadiju. Važno je da se to izgradi. Što se Kragujevca tiče zaista ga ova vlast zapušta, a ono parče autoputa do Batočine – to je već postala sramota jer je još Fijatu obećana izgradnja puta. Ali ova vlast ne voli ni Fijat jer su ga doveli u Kragujevac ljudi iz sadašnje opozicje.

  6. Poštovani kolega,
    U pravu ste oko (ne)poznavanja geografije Srbije koje je pokazala ministarka ZM. Ali, odakle vam to da Trstenik pripada Levču? Može biti da pripada samo Rekovcu, pogledajte i mapu, a Trstenik je uvek gravitirao Kruševcu…

    1. Trstenik je preko Morave koliko znam geografiju Srbije. Neka sela trsteničke opštine su pripadala nekada opštini Rekovac a Trstenik nikako ne pripada Levcu

  7. Nasmeja me čovek kao niko! Šumadija ima, pazi sad „prestonicu“, a prestola, skupštine i sličnog nigde. I on će nekoga da uči političkoj geografiji?! Što se puta do Batočine (a bilo bi lepo i da se taj put produži do moravskog) tiče, za to ste dragi Kragujevčani glasali i to 51% za onog zbog koga se navodno put ne gradi više. Izašlo 53%, što znači da ni većina od onih 47% što ne izađe i ne vidi razlog da glasa protiv. Ubedljiva većina punoletnih, poslovno sposobnih Kragujevčana je podržala vlast koja gradi sto po sto metara brzog puta pored Batočine. Eno vam Sina, pa ga pitajte da li tata možda ima nešto od Rusa i Kineza u saradnji za tih 5km. Da ste svi lopate uzeli, do sada biste taj put završili. Nije Zorana kriva, ona gradi puteve tamo gde joj gradonačelnici sede nad glavom, počev od Terzića aerodruma. Evo, napravite protest, tražite tih 5km, pre će to da urodi plodom nego pisma čitalaca

    1. Mi se i dalje delimo sami … Ne treba nama ni SNS, ni strani faktor, niti bilo koja druga nacija. Mi smo dovoljni sami sebi!
      Da ne bude da nekog hvalim ili kudim, mislim da je dobro sve sto se napravi u ovoj drzavi.
      Sad je bitno da li se auto-put gradi kroz Sumadiju ili na obodu Sumadije???
      Sami sebe delimo na ove i one, na lale, carapane, sumadince, kosovce, grebice, ere….
      Alo rodjaci… Kud plovi ovaj brod?
      Meni je auto-put bio ceo zivot na 80km. Pa sta sad. Trebali smo da pljujemo po ap Bg-Nis?
      Trebam da pljujem po putu Ljig-Preljina?
      Pa nismo mi zacaureni svi u nasem gradu, koristice svakom od nas neki auto-put! Ako ste pak zacaureni, pa i ne treba vam nikakav auto-put!
      Ajde sad da pljujemo po svemu sto se gradi u Srbiji a nije u nasem gradu!
      Ili pak najbolje da svi placemo sto nismo rodjeni u Svajcarskoj.

  8. To vam je politika nase vlade,lazi i obecanja,jedino su najbolji po hvaljenju,ali mislim da narod se budi polako

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.