Mihajlović očekuje napredak Srbije na Duing biznis listi 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija u prethodne tri godine napredovala za 150 mesta na Duing biznis listi Svetske banke po kriterijumu izdavanja građevinskih dozvola i da očekuje novi napredak prema novom rangiranju, koje će danas biti objavljeno.

“Pre tri godine Srbija je bila 184. od 192 zemlje sveta po izdavanju građevinskih dozvola, a na dozvolu se čekalo po četiri, pet, šest godina. Danas više nijedan investitor ne navodi građevinske dozvole kao problem u poslovanju, a u Beogradu se, na primer, dozvola dobija za šest dana”, rekla je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Prema njenim rečima, Srbija je danas politički stabilna zemlja, poštovana u svetu i lider u infrastrukturnom povezivanju, koja je izgradila 200 kilometara auto-puta.

Upitana za različite stavove u odnosu na Srpsku pravoslavnu crkvu o pitanju rađanja, Mihajlović je rekla da ne može biti ni u kakvom sukobu sa crkvom čiji je vernik, ali da veruje da niko ne može ženama da nametne da imaju više dece.

“Kad sam rekla da sam za slobodu izbora žene, verujem da sam rekla ono što mnogi misle. Srbiji je potreban veći natalitet, ali ne možemo do toga doći silom. Ova Vlada se ozbiljno bavi pitanjem nataliteta, što pokazuje i činjenica da imamo ministarku koja se isključivo bavi ovom oblašću”, rekla je Mihajlović.

Nema sumnje da je Srbiji potrebno više novorođene dece, ali je za to potrebno da kao društvo rušimo stereotipe, naglasila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari