Mihajlović: Od 18. maja letovi sa Aerodroma Nikola Tesla 1Foto: FoNet/ MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas sa generalnim direktorom beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ Fransoom Berizom radove na modernizaciji i proširenju tog aerodroma sa koga će letovi početi 18. maja.

Ona je istakla da je to „početak novog putovanja za beogradski aerodrom“, te da je ponosna što koncesionar, francuski „Vansi“ realizuje dogovorene planove koji iznose 700 miliona evra investicija u narednih 25 godina.

„Vrednost ovog projekta, kao i izgradnja novog kontrolnog tornja, iznose oko 60 miliona evra. Važno je da kažemo i da je ovo gradilište radilo sve vreme vanrednog stanja, što je od velikog značaja za naš privredni razvoj i dane koji slede“, rekla je ministarka.

Kako je najavila, od 18. maja nacionalna aviokompanija „Er Srbija“ počinje da leti ka nekoliko destinacija – London, Frankfurt, Beč i Cirih.

„Dosta toga zavisi i od odluka izlaska i ulaska u zemlju, odluka drugih država i preporuka struke. Ali, mi se nadamo da će posle 18. maja biti još više redovnih linija“, rekla je Mihajlović.

Izrazila je i zadovoljstvo jer niko od zaposlenih na beogradskom i niškom aerodromu nije oboleo od korona virusa, što pokazuje da su uprave vodile računa i pridržavale se mera.

Generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Fransoa Berizo rekao je da će završetkom započete investicije ovog projekta kapaciteti biti duplirani, jer će biti izgrađeno 11 novih gejtova.

„Radovi na modernizaciji i proširenju Aerodroma ‘Nikola Tesla’ se od početka godine odvijaju bez većih prekida, i tokom vanrednog stanja uz poštovanje svih preporuka i bezbednosnih mera nadležnih. U ovom trenutku veliki radovi teku na nekoliko lokacija, uključujući proširenje fingerskog hodnika C, što će povećati kapacitet aerodroma, koji će postati komforniji i funkcionalniji za putnike i avio-kompanije“, rekao je Berizo.

Dodao je da su u toku i radovi na proširenju platforme, kako bi se omogućilo parkiranje većeg broja aviona istovremeno.

„Procenjena vrednost ovih radova je skoro pet milijardi dinara. Želja nam je da u narednom periodu ponudimo još bolje iskustvo boravka za naše putnike i partnere, kao i da značajno unapredimo nivo usluge i ponude sadržaja na aerodromu“, rekao je Berizo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari