Mihajlovic sa kineskim ambasadorom o građevinskim projektima 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas s kineskim ambasadorom Li Mančangom o svim građevinskim projektima na kojima kompanije iz te zemlje rade u Srbiji, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlović je istakla je da je saradnja Srbije i Kine na infrastrukturnim poslovima od velikog značaja za našu zemlju i poručila da Srbija želi dalje da se razvija i da saradnja sa Kinom može biti još veća i uspešnija.

Govoreći o projektima, Mančang je naglasio da će kineska strana znatno ubrzati procedure kako bi radovi na obilaznici oko Beograda otpoćeli što pre.

Komercijalni ugovor za taj projekat, vredan 207 miliona evra, sa kineskom kompanijom PC potpisan je prošle godine na Samitu u Rigi. Kineska strana izrazila je i interesovanje za učešće na novim projektima koje Srbija planira da radi. Trenutno traju pregovori sa kineskim kompanijama oko izgradnje nastavka auto-puta od Preljine do Požege i potom do granice sa Crnom Gorom na Koridoru 11.

Na sastanku je pokazano i interesovanje kineskih kompanija za učešće u izgradnji Moravskog koridora od Preljine do Pojata, koji će povezati koridore 10 i 11.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari