Mihajlović: Žene u Srbiji manje zarađuju od muškaraca

Ostavite komentar


  1. To je relativno i paušalno ocenjivanje. Zar Soraja, Kija Kockar i ostale starlete zarađuju malo. Puno više od muškaraca, jedino ako ministarka njihova zanimanja ne smatra relevantnim i potrebnim za oporezivanje. Ove žene svim telom i bićem se trude da zarade, nekada se i oznoje.

  2. Normalno je da zene manje zaradjuju od muskaraca u proseku, ukoliko gledate generalnu sliku, jer se zene vise opredeljuju za prosvetu i zdravstvo nasuprot muskaraca koji se vise opredeljuju za mehanicke, elektrotehnicke i IT oblasti, koje su vise placene u ovoj drzavi. Medjutim, da li su zene na istom radnom mestu za 16 odsto manje placene od muskaraca? To je kljucno pitanje.
    Veci problem u drzavi je sto neki poslodavci ne zele da zaposle mlade zene jer ce radjati u buducnosti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.