Mihajlović: „Energoprojekt“ mora brže da radi 1Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je najkritičnija tačka na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga na deonici Ub-Lajkovac,

“Najkritičnija tačka na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga je na deonici Ub-Lajkovac, koju smo prinuđeni da radimo iz početka u dužini od 2,5 km. Nisam zadovoljna dinamikom kojom „Energoprojekt“ izvodi radove, moraju brže da rade”, izjavila je danas u Lučanima potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Upitana da prokomentariše kašnjenja na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga, Mihajlovićeva je istakla da je deonica Obrenovac-Ub gotovo spremna, da se na deonici Lajkovac-Ljig radi još samo na tunelu Brančići, dok je najkritičnija tačka deonica od Uba do Lajkovca.

“Kao što vam je poznato, Ministarstvo koje vodim podnelo je krivične prijave protiv odgovornih za ovu deonicu, jedan deo posla je sada na policiji, a drugi deo na nama i mi smo prinuđeni da iz početka gradimo 2,5 km na ovom delu auto-puta gde su se pojavile ozbiljne pukotine zbog upotrebe loših materijala i loše gradnje”, rekla je ona.

Mihajlović je istakla da očekuje da do maja ove godine u saobraćaj budu puštena 102 km auto-puta od Obrenovca do Preljine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari