Milanović: Sredstva EU za regulaciju Resave 1Foto: Opština Svilajnac

Regulacija reke Resave, za koju je Evropska unija (EU) odborila 2,7 miliona evra počeće u junu, rekao je FoNetu predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

On je dodao da su tenderi za regulaciju reke, koja je pre tri godine poplavila skoro ceo grad i izazvala katastrofalne štete, završeni i da će svi radovi biti okončani do aprila 2019. godine.

Radovi će se izvoditi u dve faze. U prvoj fazi biće urađena regulacija pet kilomatara, a u drugoj 20 kilometara toka reke kroz Opštinu Svilajnac.

U okviru regulacije biće prošireno korito reke u gradu, izrađeni novi nasipi kroz grad i atare sela Sedlare i Subotica i urađena kompletna rekonstrukcija korita od ulaska reke na teritoriju Svilajnca do ušća u Veliku Moravu, što podrazumeva i potpunu regulaciju reke kroz poljoprivredno zemljište, precizirao je Milanović.

EU je Svilajncu odobrila 2,7 miliona evra za regulaciju reke Resave kroz teritoriju opštine, a ranije je pomogla taj grad u saniranju šteta od poplava sa preko dva miliona evra.

U Svilajncu su rekonstruisani svi javni objekti i stanovništvu, koje je pretrpelo velike štete od poplava omogućili smo da se vrati u svoje domove, rekao je predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari