Ministar Đerlek u Vranju: Za projekat fekalne kanalizacije 8,8 miliona dinara 1Ministar Đerlek i gradonačelnik Vranja.Foto:Grad Vranje

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje fekalne kanalizacije u funkciji opremanja investicionih lokaliteta na području Slobodne zone.

U izjavi za medije, ministar Edin Đerlek istakao je da današnja poseta Vranju ima za cilj pomoć u realizaciji veoma značajnog projekta koje ministarstvo sufinansira sa 8,8 miliona dinara.

,,Pomenuti projekat usmeren je na infrastrukturno zaokruživanje investicionih lokacija, a samim tim i stvaranje uslova za dovođenje investitora i izgradnju poslovno-proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta. Investicije su jedan od ključnih faktora razvoja okruga i regiona, ali i čitave države.

Osim ulaganja u infrastrukturu, značajna sredstva izdvajaju se za sektor obrazovanja i pametnu specijalizaciju, koja se pokazala kao jedna od ključnih faktora regionalnog rasta i razvoja u Evropi, naročito u zemljama u tranziciji.

Vranje je prioritet za buduća ulaganja Vlade, kako je rekao i predsednik države, u cilju omogućavanja boljeg životnog standarda u ovom delu Srbije“, istakao je ministar. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković dodao je da je ukupna vrednost projekta 13,2 miliona dinara, da ministarstvo učestvuje sa 80 odsto od ukupne vrednosti, a da je ostatak obezbeđen iz budžeta grada Vranja.

,,Ovo je veoma važan projekat za naš grad, jer ćemo na ovaj način da kompletiramo nedostajaću komunalnu infrastrukturu na lokaciji u Industrijskoj zoni Bunuševac. Reč je o parceli površine 26 ha, uključujući budući poslovno upravljački centar sa trening centrom za obuku radne snage, koja se nalazi na lokaciji ispod kompanije ,,Teklas“, prema selu Dapčevac.’Grad Vranje bez ove značajne podrške, ne bi mogao da realizuje ovaj projekat, kojim se uređuje Slobodna zona i stvaraju preduslovi za dolazak investitora“, rekao je gradonačelnik Milenković.

Ministar Đerlek je  obišao lokaciju u Slobodnoj zoni, na kojoj će biti realizovani radovi na izgradnji fekalne kanalizacije, a potom je obišao i selo Stropsko gde je na  Soderačkoj reci tokom poslednjih poplava značajno oštećen most kome je neophodna rekonstrukcija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari