Ministar Momirović: Početak gradnje obilaznice oko Užica „uskoro“, a završetak za dve godine 1Potpisivanje ugovora o izgradnji obilaznice oko Užica/Foto: Nenad Kovačević/ Danas

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP Putevi Srbije, i Yang Bo, zastupnk kompanije Power Constuction Corporation of China Limited, potpisali su u Užicu ugovor o projektovanju i izgradnji obilaznice oko Užica.

Obilaznica bi trebalo da izmesti iz centra grada saobraćaj za teške kamione i autobuse na putu ka Bajinoj Bašti. Ministar Momirović je kazao da će izgradnja obilaznice od pet kilometara „početi vrlo brzo, najranije za tri meseca i da će se završiti za dve godine“.

Na pitanje zašto početak radova kasni, jer je u avgustu prošle godne, boraveći u Užicu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao da će početi krajem septembra ili početkom oktobra te godine, ministar nije bio konkretan, već je govorio o tome da je taj projkat započet još 1993. godine, da je veoma kompleksan i da je sadašnja vlada bila suočena sa nizom problema koje je nasledila od prethodne vlasti.

Takođe, nije bio konkretan ni na pitanje o njegovom učešću i učešću Aleksandra Vučića u funkcinerskoj predizbornij kampanji.

Prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, potpisivanje ugovora je „istorijski dan za Užice, jer će obilaznica rešiti višedecenijski problem Užilana, gradnja će koštati 29,8 miliona evra i taj novac je  obezbeđen.

Predstavnik kinenske kompanije je kazao da je za realizaciju tog projekta  potreba podrška građana i lokalne samouprave i pozvao meštane na strpljenje  tokom izvođenja radova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari