Ministar turizma Srbije sa ambasadorom Egipta o saradnji dve zemlje 1Foto: Shuterstock/kb-photodesign

Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić razgovarao je danas sa ambasadorom Egipta u Srbiji Baselom Salahom o unapređenju bilateralne saradnje između dve zemlje, posebno u oblasti turizma i omladinske politike, saopštilo je to ministartvo.

Memić je tokom sastanka rekao da se u narednom periodu moraju intenzivirati aktivnosti u cilju značajnijeg povećanja turista iz Egipta u Srbiju jer turistički promet između dve zemlje nije na zadovoljavajućem nivou.

On je rekao da je jedan od ključnih preduslova za unapređenje saradnje između dve zemlje u turizmu uvođenje direktne avio-linije između Srbije i Egipta.

Salah je naveo da je potrebno da se poveća saradnja između predstavnika turističke privrede obe zemlje, sa posebnim naglaskom na okolnost da je Srbija veoma atraktivna destinacija za turiste iz Egipta koji su, nakon pandemije u potrazi za novim destinacijama u Evropi.

Memić i Salah su se saglasili da je potrebno preduzeti zajedničke aktivnosti u cilju pokretanja novih inicijativa mladih, posebno na polju sporta i kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari