Ministarstvo energetike: Nije tačno da inspekcija nema dovoljno vozila 1Foto: Freeimages / Andrzej Pobiedzinski

U vezi sa pitanjem “da li zaposleni u Odeljenju za elektroenergetsku inspekciju nisu mogli da izađu na teren jer nemaju dovoljan broj vozila da bi obavili inspekcijski pregled” navodimo da to nije tačno, ističu za Danas u Ministarstvu rudarstva i energetike povodom tvrdnje žitelja sela Zlodol u okolini Bajine Bašte da im je tako obrazloženo zbog čega ta služba ne može da pošalje ekipu i uveri se u problem učestalog nestanka struje sa kojim se suočavaju.

U Ministarstvu rudarstva i energetike navode da inspekcijski nadzor, u skladu sa zakonom, može biti terenski ali i kancelarijski koji se vrši uvidom u akte, podatke i dokumentaciju nadziranog subjekta i dokaze koji potvrđuju stanje na terenu. U zavisnosti od konkretne situacije inspektoru je opredeljen ili on sam opredeljuje oblik nadzora.

– Elektroenergetskom inspektoru obratio se predsednik Mesne zajednice Dub molbom u kome je između ostaloga zatraženo da se zamene stubovi na niskonaponskoj mreži. Po prijemu podneska inspektor je je od nadziranog subjekta Elektrodistribucije Srbije zahtevao izjašnjenje o navodima iz predstavke i o stanju na mreži o čemu je podnosilac predstavke obavešten. Nadzirani subjekt je izvestio inspektora o zameni dotrajalih stubova i izvršenom raskresu kao i o radovima na rekonstrukciji mreže niskog napona u zaseocima Vukomanovići i Matići. Takođe, inspektor je izvešten o modernizaciji u trafostanici TC 35/10kV Zlodol u cilju veće pouzdanosti napajanja, kao i o raskresivanju rastinja na trasi dalekovoda 35 kV Zlodol u dužini od 9,88 kilometara, dalekovoda 10 kV Kostojevići u dužini od 9,45 kilometara i dalekovoda 10 kV Pipica u dužini od jednog kilometra. Elektroenergetski inspektor će izvršiti i nadzor u cilju kontrole preduzetih mera – kažu u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Podećanja radi, Danas je pisao o problemima žitelja sela u okolini Bajine Bašte koji tvrde da njihova naselja skoro jednu trećinu godine budu bez struje zbog “zastarele opreme i nemara nadležnih u lokalnoj elektrodistribuciji”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari