Ministarstvo: Indonežanske građevinske kompanije zainteresovana za poslove u Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/DS

Građevinske kompanije iz Indonezije zainteresovane su za poslove u Srbiji, izjavio je danas novi ambasador te zemlje Mohamad Čandra Viđa Juda u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

On je istakao da Indonezija vidi Srbiju kao važnog partnera.

„Upoznati smo sa investicionim planom 2020-2025. i voleli bismo da budemo deo vašeg razvoja. Naše građevinske kompanije zainteresovane su da rade u Srbiji. Oblast infrastrukture nam je veoma značajna, imajući u vidu i naš master plan izgradnje ekonomskih koridora. Važno je da povežemo poslovne ljude i firme. Pored toga, veoma smo zainteresovani i za saradnju u oblasti poljoprivrede“, rekao je Juda.

Srpska ministarka je kazala da veruje da će saradnja dve zemlje biti unapređena, jer prostora za to svakako ima.

„Srbija se u poslednjih nekoliko godina intenzivno razvija, naša politička i ekonomska pozicija je stabilna, završili smo velike infrastrukturne projekte i započinjemo novi investicioni plan“, rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja i izražena je spremnost obe strane da se pripremi i potpiše sporazum u tvoj oblasti, s obzirom na sve veći broj srpskih turista koji posećuju Indoneziju, ali i zainteresovanost kompanija da se povezuju.

Broj turista iz Srbije koji su posetili Indoneziju prošle godine je povećan za 45 odsto“, rekao je Juda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari