Mišković se povlači sa vrha kompanije 1Foto: Stanislav Milojković

Miroslav Mišković, dosadašnji Predsednik Delta Holdinga, namerava da se povuče iz operativnog upravljanja Kompanijom, saopšteno je danas iz Delte.

Od 1. juna na snagu stupa nova organizacija menadžmenta Delta Holdinga po kojoj će, umesto predsednika kompanije i Borda direktora, kompanijom rukovoditi Upravni odbor i Izvršni odbor, a Miroslav Mišković, dosadašnji predsednik Delta Holdinga, obavljaće ubuduće funkciju predsednika Upravnog odbora, navodi se u saopštenju.

Povlačeći se iz operativnog upravljanja Kompanijom, Mišković namerava „da svoje iskustvo i znanje usmeri u tri oblasti koje smatra krucijalnim“ za razvoj Delta Holdinga i društva u celini – internacionalnom razvoju Kompanije, radu sa mladim ljudima i formiranje budućeg menadžmenta, kao i razvoju sela u Srbiji, posebno kroz kompanijski projekat Naše selo. Poslovanje Delta Holdinga vodiće Izvršni odbor na čijem će čelu (CEO) biti Milka Vojvodić, dugogodišnja viša potpredsednica za ekonomiju i finansije, a članovi Izvršnog odbora biće potpredsednici Kompanije i generalni direktori grupa-članica Delta Holdinga. „U trenutku kada slavimo 30 godina rada i kada se spremamo za useljenje u novu, najmoderniju poslovnu zgradu, pravi je momenat za promene u menadžmentu Delta Holdinga“, izjavio je Miroslav Mišković.

„Promene će doneti napredak jer Kompanija ima iskusan menadžment, koji je gradila tokom tri decenije. Mi imamo uspostavljen sistem, koji ne zavisi od jednog čoveka i to smo pokazali u najsloženijim situacijama“, izjavio je Mišković.

On je naveo da je „nova struktura menadžmenta još jedan korak ka kompaniji 21. veka“ i da „postoji apsolutno poverenje u budući Izvršni odbor Delta Holdinga“, što će mu omogućiti da se posveti „strateškim razmišljanjima“, uveren da su od „ključnog značaja za razvoj Kompanije, ali i za razvoj Srbiji u celini“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari