MK grupa otvorila Petram rizort u Savudriji uz ulaganje od preko 100 miliona evra 1Foto: Nebojša Tatomirov

Kompanija MK grupa uložila je više od 100 miliona evra u novi hotelsko-rezidencijalni kompleks Petram Resort & Residences u Savudriji u Hrvatskoj, koji je sinoć svečano otvoren.

Kako je saopšteno, kompleks koji se prostire na gotovo 85.000 kvadratnih metara realizovan je u partnerstvu sa kompanijom Aleksandar grup.
U okviru investicije izgrađeno je 55 vila i 197 apartmana, prema najvišim standardima zelene gradnje.

Na projektu izgradnje u protekle dve godine učestvovalo je više od 100 građevinskih kompanija, preko 60 dobavljača različite opreme, kao i više od 1.700 radnika.

„Pored smeštajnih kapaciteta dostupnih za najam ili kupovinu, u sklopu rizorta gostima su na raspolaganju tri restorana, dva bazena, plaža, kao i najduži krovni ‘infiniti’ bazen u Evropi, dug 105 metara“, dodaje se u saopštenju.

Kako je izjavio Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, MK je u projekat donela ekspertizu iz oblasti visokog hotelijerstva, a Aleksandar grup iskustvo u građevinarstvu sa više od dva miliona izgrađenih kvadrata do sada.

„Ovakve investicije u hrvatski turizam doprinose kvalitetu i diverzifikaciji destinacije, i verujem da će dodatno obogatiti turističku ponudu Istre. Drago mi je što ovaj premium turistički projekat poštuje sva načela održivosti, jer je to glavno strateško usmerenje razvoja hrvatskog turizma.

Vlada Hrvatske nastaviće i ubuduće da stvara podsticajno i sigurno investiciono okruženje u turizmu“, istakla je Nikolina Brnjac, hrvatska ministarka turizma i sporta.

Ovo je druga velika investicija MK Group na području Savudrije, gde u svom vlasništvu već ima i hotel Kempinski Adriatik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari