"Mnogo problema oko budžeta, ministri žele što više para" 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Vladi ponovo imao razgovor o budžetu za sledeću godinu i da tu ima „puno problema i muka“, jer ministri „žele što više para“.

Imamo još mnogo problema oko budžeta, danas ćemo probati nekako da ih smanjimo na minimum, kako bi narednih dana Vlada usvojila budžet i s njim išla na Skupštinu, rekao je Vučić novinarima, posle susreta sa liderom grčke stranke Nova demokratija Kirjakosom Micotakisom.

Vučić je istakao da je važno da se traže izvori rasta ekonomije i da se to pokreće, pa se zato danas može razgovarati i o investicijama u beogradski metro.

Komentarišući izveštaje o malverzacijama u Elektroprivredi Srbije, Vučić je rekao da mu je jutros o tome na sto stigla „hrpa papira“ koje još nije stigao da pogleda, pa će se time baviti narednih dana.

Na pitanje o dešavanjima u Skupštini Srbije oko sednice Administrativnog odbora, on je konstatovao da poslanici imaju pravo mnogo toga da rade, a narod je tu da vidi i oceni.

Postoje ljudi koji kad vide kameru nekom opsuju oca više puta da bi dobili više glasova, ali ja tu ne vidim rešenje i rezultat, naglasio je on.

Prema Vučićevoj oceni, opozicija ga mrzi iz tri razloga, od kojih je prvi to što ih se na plaši, a drugi je što od države ništa nije uzeo, pa čak i vodu koju popije plaća iz svog džepa.

Treći razlog, za koji kaže da je i sam delimično kriv, je to što, nažalost, ne može da sakrije svoj negativan odnos i prezir prema onima koji ništa ne rade, ili provedu dnevno sat i po na poslu.

Zato imaju dodatnu nervozu, ali moraju da pobede na izborima, a ne da ruše na ulici, taj film neće gledati čak i ako uspeju da sakupe milion ili pet miliona ljudi, poručio je Vučić.

Još nisam video ni 5.000 da su skupili. A to na silu – pogrešnog ste našli na silu da sklanjate. Ali, kad pobeđuju na glasanju po društvenim mrežama, mnogo su jaki, ocenio je on.

Komentarišući protest vojnog sindikata, Vučić je precizirao da je tamo bilo 220 pripadnika vojske, što je 0,6-0,7 odsto od ukupnog broja, i poručio da se na plaši protesta, iako je „očekivao 100.000 ljudi“.

Ako hoćete da protestujete – protestujte, ali da štrajkujete ne može, jer nije po zakonu, poručio je on predstavnicima vojnog sindikata.

Na pitanje o stvaranju „novog DOS“ i navodnim susretima Saše Jankovića i Vuka Jeremića, Vučić je odgovorio da nije zainteresovan sa te susreta, ali da „mogu da se sreću gde god hoće“.

Želim im da se lepo druže i provode. Što se tiče starog-novog DOS, kakav god da naprave, ja im čestitam, vidim da su već pobedili, ironično je primetio Vučić i dodao da im obećava da će se Srpska napredna stranka boriti, ali samo istinom, a ne lažima.

On je zapitao i da li će građani glasati za one koji su ranije uništili zemlju, „i koji bi je i danas uništili“.

Vučić nije želeo da šire komentariše ukljućenje opštine Preševo u „Uniju albanskih opština“, samo je rekao „nek se deca igraju“.

Ne treba se preterano uzbuđivati zbog toga. Ali da je to opasno u političkom i psihološkom smislu, jeste, zaključio je on.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari