Mobilni telefon od jeseni šalje kartice u istoriju

Narodna banka uvodi instant plaćanje u Srbiji i omogućava upotrebu najmodernijih tehnologija

Ostavite komentar


  1. Znaci li to kad izgubis telefon mozes da se pozdravis sa parama na racunu. Ili kad padne mobilna mreza, ili nisi u dometu, vadis stari dobri kesh ili karticu i obavis placanje.

    1. Ne znači, jer svaka transkacija mobilnim telefonom mora da se potvrdi šifrom. Jedino ako šifru ispisujete flomasterom na poleđini telefona. Što sam viđao već kod pojedinih vlasnika kartice, koji pin napišu na samoj kartici, jer su toliko zatucani da ne mogu četvorocifreni broj da zapamte. Takođe svi smart telefoni imaju više nivoa zaštite i zaključavanja. Naravno na vama je da li ćete ih koristiti ili ne.

      1. Bilo koja elektronska transakcija je podlozna razbijanju sifre i to mnogo jednostavnije nego sto se misli, pogotovo kad u sve to upletete neki bezvezni „pametni telefon“…

      2. Ne znači, tada samo nazoveš banku da kažeš šta se desilo i da želiš da priomeniš šifru, ako si već bio dovoljno nepametan da username i pasvord upišeš u telefonu negde, i da ti je telefon skroz bez šifara pa može da uđe i gled ašta hoće. Pare su u banci i ne mogu nigde ako nazoveš i javiš.A i da izvrši plaćanje s tvog računa mora na neki račun a onda se opet zna ko je… Nije blesav da to uradi ili da kupi nešto onlajn i naruči na kućnu adresu pa s dostavom dođe i policija

  2. Vec mesecima mi poslodavac ne uplacuje platu na za to namenski otvoren racun, vec daje keš na ruke. Podjimo od toga Jorgovanka i ostali ekonomisti.

  3. Ovo je sjajna vest. I polazatelj da Srbija ipak ide napred. Lepo je što je „Danas“ objavio i ovakav tekst, uz sve one (već pomalo zamorne) negatorske
    članke o doslovno svemu što se u Srbiji dešava u mandatu čoveka koji nije vlasnicima i uredništvu lista po volji. (Da se razumemo, kritika je odlična stvar, ona svako društvo pa i srpsko gura napred, ali „Danas“ ipak ne bi trebao da se fokusira isključivo na negatorsku kritiku već da objavljuje, ukoliko za to ima snage, i ovakve tekstove).

    1. Ne postoje negativni, vec istiniti i obrnuto tekstovi, zavisi sta se tebi svidja? Na ovom listu kao i na N1 jedino mogu da cujem sta kaze vlast i opozicija.

  4. imajuci u vidu da je u Srbiji 70 procenata nepismenih, polupismenih i funkcionalno nepismenih

  5. Odlično, ovo sam video pre nekoliko godina aerodromu u Rimu.. Sa karticom i ovde ide tu i tamo dobro. Nego šta ako primer treba vam novi pasuš, Ideš papirologija tri uplate, popunjavaš, stojišu red, sa gotovinom plaćaš (jer na šalteru ne primaju kartice) nosiš sve kod službika koji od uplate pravi fotokopije, itd. Znači ovde neće moći još da funkcioniše dosta dugo. Osim tog na mnogim mestima ni danas neprimaju kartice.

  6. Slušaj Djole,ne primam te kartice,plastiku,kodove.Samo šušteća moneta,eventualno zvečeća… Ovo svugda prolazi,keš je za mene bio i ostao svetinja….

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.