Moguć nepotreban trošak 1

Izgradnja fekalne kanalizacije u naselju Rumenka planirana je u tri faze. Prva faza je završena, a treća je planirana za 2018. godinu. Investitor radova na izgradnji kanalizacije je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (bivše JP „ZIG“).

U saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“ navodi se da su nedavno građani Rumenke dobili „letak u kojem se navode brojne netačne informacije koje se tiču izgradnje kanalizacije i koje ih mogu navesti na bespotreban trošak, jer se u tekstu navode neprecizne i netačne informacije“, te ovo preduzeće obaveštava građane da „ne nasedaju na takve navode, jer će ih JKP „Vodovod i kanalizacija“, kao uvek do sada, detaljno i na vreme obavestiti o svim detaljima i neophodnim koracima za priključenje“.

Kako je navedeno u ovom preduzeću, nakon što Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije završi sve građevinske radove, tj. izgradi sekundarnu kanalizacionu mrežu, zatim izvrši tehnički prijem iste i ishoduje upotrebnu dozvolu izgrađenog objekta, isti predaje na korišćenje i održavanje Vodovodu“. Tek nakon završene prethodne zakonske procedure započinje izgradnja kanalizacionih kućnih priključaka za domaćinstva.

Kako je istaknuto, preuzimanjem izgrađenog objekta JKP „Vodovod i kanalizacija“ će detaljno i na vreme obavestiti građane o svim neophodnim koracima koje trebaju sprovesti u cilju priključenja svojih objekata na novoizgrađenu kanalizacionu mrežu, kao što su potrebna dokumentacija, cena priključka, obaveza domaćinstava da naprave šaht određenih dimenzija i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari