Momirović: Izvoz u Kinu dostigao 1,2 milijarde dolara 1foto FoNet/MGSI

– Izvoz robe iz Srbije u Kinu povećava se iz godine u godinu, a u 2022. dostigao je rekordnih 1,2 milijarde dolara i sve veći broj domaćih kompanija vidi perspektivu u izvozu u tu zemlju – izjavio je ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović nakon sastanka sa kineskom poslovnom delegacijom koju predvodi direktor Trgovinskog biroa grada Ningboa Džang Jan.

Prema rečima ministra Momirovića, kineski grad Ningbon namerava da uveze robu u vrednosti od više od milijardi dolara iz zemalja centralne i istočne Evrope, što je, kako procenjuje, velika šansa za kompanije iz Srbije.

– Danas smo održali veoma produktivan sastanak sa delegacijom grada Ningboa na čelu sa šefom Trgovinskog biroa Džang Janom. Raduje i informacija da se kineske provincije sve više otvaraju za saradnju sa Srbijom i sve veći broj domaćih kompanija vidi perspektivu u izvozu u Kinu, posebno za proizvode široke potrošnje i prehrambene proizvode – rekao je ministar Momirović.

On je istakao da će kao neko ko je na čelu srpskog dela Mešovite međunarodne komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju sa Kinom poseban akcenat staviti na to da što više srpskih kompanijia bude prisutno u Kini i da imaju priliku da predstave svoje poslovanje i proizvode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari