Momirović: Pogrešna odluka prošlog saziva Vlade Srbije da se zaustavi priča o litijumu 1foto FoNet/MGSI

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je bila pogrešna odluka prošlog saziva Vlade Srbije, u kojoj je i sam sedeo, da zaustavi „priču o litijumu“.

Kako će se ta priča odvijati u narednom periodu videćemo, ali ne možemo da ignorišemo perspektive koje ona otvara, rekao je Momirović na panelu Kopaonik biznis foruma „Ekonomska agenda za Otvoreni Balkan“.

Prema njegovim rečima, Otvoreni Balkan je jedna od ključnih politika koju Vlada vodi sa ciljem da se građani regiona lakše povezuju i putuju, da lakše pronađu posao i kupuju proizvode iz neposrednog okruženja bez nepotrebnih nameta.

Svi smo mi pojedinačno mala tržišta i zato bi trebalo regionalno da se povežemo i osetimo konkretnu dobrobit, rekao je Momirović, saopštilo je Ministarstvo.

Kopaonik biznis forum traje od 5. do 8. marta, prijavljeno je oko 200 govornika koji će učestvovati na 34 panela, tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja.

Centralna tema je „Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima – Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari