Mozzartu nagrada za doprinos u borbi protiv korona virusa 1Foto: Promo/Mozzart

Novčane donacije u bolnicama širom zemlje, deset respiratora, kreveti za intenzivnu negu i druga najsavremenija oprema, tehnički uređaji za bolničke sobe, 75 tona voća za zdravstvene radnike i pacijente… Kompanija Mozzart nastavlja da dobija priznanja za pomoć u borbi protiv epidemije korona virusa, a ovoga puta nagrada je stigla od Grada Beograda.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić uručio je danas u Starom dvoru poklone i zahvalnice profesorima, volonterima i predstavnicima kompanija povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera.

“Ako postoji neka dobit iz nesreće, a uvek iz svake situacije u životu ima neke dobiti, to je što smo kao društvo vratili solidarnost, što smo vodili računa jedni o drugima. Nadam se da, kada sve ovo prođe, solidarnost nećemo izgubiti, jer je ona odlika jednog ljudskog društva. Srećan sam danas kada nas ima ovoliko – ne samo predstavnika kompanija nego i studenta i učenika, koji su sve vreme radili kao volonteri za naš grad, narod i zemlju. To što ste vaš sat i dan utrošili na rad u punktovima, nešto je što u životu nećete zaboraviti. Ovo pokazuje da ste odgovorni prema svom društvu i da možete doprineti da društvo postane bolje”, kazao je Vesić.

Kompanija Mozzart je kroz niz akcija donirala više od million evra za borbu protiv COVID-19, a ujedno je nastavila sa svim redovnim aktivnostima – otvarala terene, pomagala brojna udruženja kroz “Humanitarni tiket u podne”, pokretala Besplatne škole sporta, Stop nasilju nad ženama…

Mozzartu nagrada za doprinos u borbi protiv korona virusa 2
Foto: Promo/Mozzart

“Društvena odgovornost je duboko utkana u sve poslovne procese kompanije, u svaki segment poslovanja, a praktično ne postoji relevantna institucija u državi i društvu, a da mi nemamo nekakvu saradnju sa njom – organizujemo akcije sa Gradom Beogradom, Ministarstvom rada, zdravlja, odbrane i prosvete, Rektoratom, Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost… Ipak, pomoć zdravstvenom sistemu je uvek prioritet, jer smo svesni da samo zajedničkim snagama možemo da se izborimo sa epidemijom. Ovo priznanje će nam biti dodatni podsticaj da nastavimo još više da radimo i doprinosimo boljitku čitave zajednice u kojoj poslujemo”, naglasio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart, na svečanosti u Starom dvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari