N1: Vlasnici parcela ne daju cevi na Kopaoniku, otišli na pregovore s Milenijum timom i Srbijagasom (VIDEO) 1Foto: Shutterstock/Maksim Safaniuk

Vlasnici parcela na Kopaoniku, kroz koje treba da prođe gasovod, sprečili su u ponedeljak radnike Milenijum tima da uz asistenciju policije postavi cevi, tvrdeći da se ovi radovi izvode bez potrebnih dozvola. Prema saznanjima reportera N1, vlasnici su otišli da pregovaraju sa izvođačima radova i investitorima – Milenijum timom i Srbijagasom.

Gasovod od Aleksandrovca do Tutina, dug 116 kilometara, zaustavljen je na Kopaoniku gde se vlasnici parcela protive nastavku radova.

Oni su u ponedeljak ujutru zaustavili radnike i mašine Milenijum tima da postave cevi u rovove koje su prethdno iskopali.

I dok Milenijum tim tvrdi da ima sve dozvole, vlasnici ukazuju da je Opština Raška 15. septembra ukinula prvobitno rešenje iz 2022. godine na koje se Milenijum tim poziva.

„Žao mi je što Milenijum tim i Srbijagas ne mogu ovo da sprovedu u delo. Izvinjavam im se i zahvaljujem. Najveći problem napravila je Opština Raška, odsek za urbanizam, imamo brdo nerešenih papira, rešenja, poništenja“, rekao je za N1 jedan od vlasnika kroz čije imanje treba da prođe gasovod.

On je ukazao da to što Milenijum tim i Srbijagas rade nije nelegalno i da gasifikacija treba da postoji, a da je jedini krivac za trenutnu situaciju imovinsko-pravna služba Opštine Raška.

„Ne damo im da polože cevi dok rešenja ne postanu pravosnažna i dok se ne upišu u katastar službenosti prvenstva prolaza na našim parcelama“, istakao je ovaj vlasnik.

Među okupljenim vlsnicima imanja bio je i Luka Štimac, brat košarkaša Vladimira Štimca, koji je prvi ukazao na dešavanja na Kopaoniku i u više navrata optužio Milenijum tim da nelegalno kopa na njegovom imanju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari